Re: Co je vlastně špatného na levných potravinách?
Byla jsem na školení, kde nám přednášel veterinář, co mj. kontroluje kvalitu potravin. Jeho názor byl jednoznačný: bio není lepší než nebio, protože je ale bio více vyhledávané, napasuje se tam kdeco a taky se to prodá za patřičně vyšší cenu. Mezi veterináři koluje tento vtip: jaký je rozdíl mezi normálním a bio-zemědělcem? Žádný. Normální hnojí a stříká v poledne, bio o půlnoci. Oni chodí po kotrolách a taky kontrolují dovozy, podle toho, co říkal, je to de facto věc obchodu, jak moc si dovolí zákazníka oškubat. Jinak byl i dost znechucen ze stavu, dky se kvalitní potraviny od nás vyvezou na Západ (třeba med), tam se na ně nalepí etikete "Echt deutschen Honig" a k nám se doveze totéž množství medu, ale dovezeného odněkud z JV Asie nebo Mexika, protože z tropické oblati je řidší a aby vydržel cestu a nezačal kvasit, naperou se do to antibiotika. Češi to stejně sežerou, tak co. Byl z té praxe dost znechucený, protože potavin, co se sem valí ze zahraničí a nemají požadovanou kvalitu, je fakt dost.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.