12.12.2010 20:28:01 Myšička21
Re: Domácí vaječný cognac
Tchán dělá výborný a jemňoučký vaječňák
1 litr mléka
2 Salka
1 Tatra mléko
2 žloutky
1 vanilkový puding
Rum dle chuti
3/4 litru + Salka + Tatru + žloutky nalijeme do hrnce a promícháme, ve zbytku mléka se rozmíchá puding a za stálého míchání se přileje do zbytku "směsi" (puding jen rozmíchaný neuvařený). Pak se vše přivede k varu, krátce se to povaří (jako když se dělá puding), během chladnutí se míchá aby se neudělal škraloup. Když má pokojovou teplotu, tak se přileje Rum dle chuti, také musí mít pokojovou teplotu aby se nám to nesrazilo. Pak se přecedí přes sítko aby se zachytili případné kousky a nalije do lahví. Je fakt výborný o moc lepší než ten co dělá má mamča jen ze žloutků
a vydrží déle a žloutky jsou povařené, takže nehrozí salmonela
Lze udělat jen s rumovou trestí jako varianta pro děti, ale pak vydrží max. ten týden.
Nebo to pak můžeš zkusit jak to dělá jeden taťkovo kamarád. Vezme flašku Rumu, půlku vypije, nalije do flašky Salko, promíchá a má jak on říká vaječňák
Odpovědět