Stáňa * | 7932 |
![]() |
13.1.2025 19:39:49
dekuji
|
Gabi.Zlopocasna+3 | 149996 |
13.1.2025 14:52:05
Končily mě zaujaly, to jsem ještě neslyšela, hezké
![]() |
Gabi.Zlopocasna+3 | 149996 |
13.1.2025 14:51:59
Končily mě zaujaly, to jsem ještě neslyšela, hezké
![]() |
wer | 81075 |
![]() |
13.1.2025 10:31:10
Je období plesů, to jsme chodívali. Letos řeším zdraví, jsem na neschopence, tak jen budu doma hlídat spící vnoučata 🙂.
Zabijačkové dobroty mám moc ráda, to si určitě dám. Koblihy někdy uděláme někdy koupíme. U nás se říká fašaňk, nebo končiny. Máme " vodění medvěda" a " pochovávání basy". |
Rodinová | 140078 |
![]() |
12.1.2025 21:54:04
Senedro, vymazleny urcite, ale desne slozity
![]() |
vlad. | 38059 |
![]() |
12.1.2025 21:06:55
U nás z toho nikdo nic nejí
![]() |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
![]() |
12.1.2025 20:30:15
Masopust se u nás nikdy nedržel, vůbec to nemám nijak zažité... Každý rok si říkám, že bych se chtěla jít kouknout na průvod, ale ještě mi to nikdy nevyšlo...
A vlastně úplně nevím, co a kdy k tomu patří... Ale koblihy bych si klidně dala ![]() |
Senedra | 14756 |
![]() |
12.1.2025 19:16:28
Stáňo, malé by určitě šly. Recept, podle kterého peču, je fakt vymazlený, ale když chvátám, tak všechno jen naházím do pekárny na chleba a jen jí nechám umíchat těsto. Vykrajuju tvary kytiček ( průměr tak 6 cm, víc ne), někdy navrch dávám ušlehanou šlehačku, do které ještě zašlehám tvaroh. nejlepší jsou čerstvé.
Bavorské vdolečky Suroviny: 100 g máslo 50 g moučkový cukr 2-3 žloutky 200 ml mléko 20 g droždí 400 g polohrubá mouka sůl citronová kůra 1 lžíce rumu rybízová zavařenina nebo švestková povidla šlehačka, kysaná smetana, tvrdý tvaroh nebo jogurt na ozdobení olej na smažení Postup: Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, citr. kůru, cukr a třeme cca 15-20 minut. Přidáme vykynutý kvásek, připravený z vlažného mléka, droždí a trochy cukru a prosátou mouku a rum. Vypracujeme těsto ( nesmí být tuhé) a necháme vykynout, během kynutá 1 až 2 těsto svalíme. Vykynuté těsto vyválíme placku, cca 2 cm vysokou a formičkou vykrajujeme vdolečky, které necháme na vále ještě vykynout. Během kynutí vdolečky ještě jednou otočíme. Před smažením do vdolečků uděláme důlek, do kterého po smažení dáváme zavařeninu nebo povidla ( rozředěná rumem). Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, nejprve zakryté, po otočení odkryté. Před podávání zdobíme zavařeninou a ušlehanou šlehačkou, jogurtem ( zakysanou smetanou) nebo strouhaným tvrdým tvarohem. |
Stáňa * | 7932 |
![]() |
12.1.2025 18:00:13
Senedra,
na ty naše vesnické vepřové hody každý něco peče, ty bavorské vdolečky by nemusely být špatné. Jak je prosím tě děláš? Dají se udělat nějaké malé? |
Stáňa * | 7932 |
![]() |
12.1.2025 17:57:32
U nás průvod chodí, kdybych chtěla, tak se můžu zapojit, ale zatím mi to nikdy nevyšlo.
Masopustní hody nedržíme, protože vepřové hody ve vsi jsou vždy až v březnu. Tam ochutnáme všechna tahle typická jídla. Vloni se chlapi od manžela z práce složili na dvě půlky prasete a udělali taky zabíjačku, pro velký úspěch se to asi letos zopakuje. To bude taky v březnu. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.