| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Mrazíte mangold?

 Celkem 10 názorů.
 apo-lena 


Téma: Mrazíte mangold? 

(25.7.2023 16:23:02)
Mangoldu se u nás letos fakt daří. Včerejší sklizeň byla nejmíň 1,5 kila. Půlku jsem použila při vaření.
Co s tím zbytkem? Do týdne budu sklízet znovu.
Na netu jsem našla radu zmrazit po blanšírování.
Děláte to někdo? Není pak moc blátivý?
Co s řapíky?
Klidně můžete napsat i své oblíbené recepty.
 Tatramelka+3 


Re: Mrazíte mangold? 

(25.7.2023 17:12:58)
Ahoj,

mrazit jsem nezkoušela. Mangold druhý den už je nic moc.

Dělám takovou směs na topinky, nebo spagety, křupavou bagetku.

Jemně nasekám cibulku, necham na oleji zesklovatět spolu s jrmně nasekanými řapiky mangolu, přidám hodně česneku (my ho máme rádi), lehce oprazim, aby nezhořknul, pokrajím 2-4 rajcata na malé kousky a přidám mangold včetně řapíků. Lehce osmahnu, osolim, opepřím a podávám. My to mame nejraději se staršim chlebikem.
 apo-lena 


Re: Mrazíte mangold? 

(25.7.2023 19:54:07)
Tatramelko, to dělám taky, Je to výborné. Jím to jako zeleninovou přílohu. Zkusím to příště s topinkou.
Dnes jsem dělala "chilli con carne" s mangoldem. To je taky moc dobré.
 Blanče 


Re: Mrazíte mangold? 

(25.7.2023 17:41:57)
Mrazím jak špenát - co nejrychleji po natrhání umyju, naporcuju na finální podobu, do nízkého hrnce dám plastové sítko, sleju vřelou vodou, propláchnu ledovou, pořádně nechám okapat a okamžitě zamrazím.
 apo-lena 


Re: Mrazíte mangold? 

(25.7.2023 20:08:12)
Blanče, díky. Hned jsem to šla udělat.
Řapíky zpracováváš stejně?
Mám je zatím zavakuované v lednici.
 Blanče 


Re: Mrazíte mangold? 

(1.8.2023 21:07:46)
No já používám jen měkké řapíky a ty sekám i s listy pro stejné použití, neodděluju je.
 Despi 


Re: Mrazíte mangold? 

(27.7.2023 8:39:43)
Mám jen dotaz. Proč blanšírovat? Jaký rozdíl je zamrazit jen tak? Jako ovoce?
 apo-lena 


Re: Mrazíte mangold? 

(27.7.2023 9:03:27)
Despi, asi kvůli objemu. Z hrnce mangoldu jsem měla pytlíček do mrazáku. Navíc z toho asi po rozmažení nevyteče tolik vody. Já ho normálně na prasáka vymačkala rukama.
 Koníček mořský 


Re: Mrazíte mangold? 

(27.7.2023 11:01:25)
Já teda nemrazím mangold (nechutná nám), ale špenát. A kdo někdy sklízel a připravoval špenát (nebo mangold), tak zpočátku asi ~e~, jak hodně při tepelné úpravě ztratí na objemu. Mám vždycky plnou vanu špenátu, z čehož jsou tak dvě- tři porce tepelně upraveného. Tyhlety zeleniny jsou zmenšovací prevíti.

Takže zaleju horkou vodou, po zchladnutí vymačkám, nabalíčkuju a zamrazím.
 Blanče 


Re: Mrazíte mangold? 

(1.8.2023 21:06:50)
Despi tohle by asi věděla Angrešt, já to mám naučené od známé - technologa z mrazíren a dělám to u veškeré zeleniny už 40 let. U listové zeleniny z ní není po rozmražení úplné bláto a drží barvu plus jde o objem. U kořenové nebo třeba květáku mne to učila taky. Syrový mrazím jen hrách, natě a pórek. Jestli to není z kategorie masa přikrytého při rozmražení ve dřezu plechem nevím:-).

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.