| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Recept na vaše oblíbené cukroví

 Celkem 49 názorů.
 troposfera36 


Téma: Recept na vaše oblíbené cukroví 

(5.12.2020 19:42:46)
Mam velkou chut vyzkouset nejake nove cukrovi. Peceme vanilkove rohlicky, linecke slepovane s rybizovym zelem, linecke bananky s cokoladou, marokanky a slehackove cukrovi. Z nepecenych susene svestky plnene mandli v cokolade.

Letos bych chtela vyzkouset dalsi. Na internetu je toho more, ale rada bych vyzkousela vyzkousene.

Co je vase oblibene? Co pecete? Co doporucite?
 K_at 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:04:56)
Kvítko, takže pro běžné konzumenty normálně cukr a mléko, nebo smetanu? Nebo máslo? Místo rostlinného mléka.
 K_at 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:14:39)
Kvítko, aj, já našla nějaký vege recept. Pardon. 😂
 Natascha 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 10:09:09)
~t~~t~~t~
 Yuki 00,03,07 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 19:46:09)
první mě napadly úlky, ale ty jsou nepečené 😁
no a jinak třeba brabantské, čokoládová kolečka, nevím, jak se to jmenuje, je to jak linecké s ořechy a strouhanou čokoládou, slepují se kakaovým krémem, polívají se čokoládou a zdobí se mandlí
 Yuki 00,03,07 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 19:48:19)
a laskonky, po pečení je dost bílků, a dávám do toho hodně ořechů nebo kokosu
 troposfera36 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:01:39)
To jsem urcite uz nekde jedla a bylo to dobre. Orechy mam rada. To je dobry napad.

Ty matcha koule jsou na me moc zelene:-)
 troposfera36 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:11:37)
Kvitko, kde ten matcha prasek koupim?
 troposfera36 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:14:19)
Ok, presvedcilas me. Vyzkousim:-)
 K_at 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:25:34)
Kvítko, šlo by to s mandlí nebo i bez?
 K_at 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:30:57)
Kvítko, dík. 👍
 Půlka psa 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 21:00:51)
Matcha cukroví zní výborně. Ještě nikdy jsem žádné cukroví nedělala a myslela jsem, že nikdy nebudu. Ale covidosituace asi způsobí, že to zkusím a matcha koule vypadají vážně dost jedle.
 Jahala. 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 7:19:48)
Do Masarykova dávám místo kakaa skořici.
 Stáňa * 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:08:14)
Naše rodinné nejoblíbenější jsou jednoznačně vosí hnízda. Naučila jsem je i ségru, protože v mé původní rodině se nepekly. Resp. naši pečou celý rok něco, ale cukroví moc nemusí, moc, cukru, moc tuku.

Moje nejoblíbenější jsou myslivecké knoflíky aneb čím víc ořechů tím lépe ~:-D

 vertigo 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:08:20)
Kokosky, čokoládové košíčky (říká se tomu i šuhajky).
 Yuki 00,03,07 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:21:46)
a ještě dělám pracky a taky ořechy plněný krémem
 Stáňa * 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:17:24)
Já mám opačný problém, co letos z našich oblíbených vynechat ~t~

Jak jsem psala předtím, doporučuju vosí hnízda nebo myslivecké knoflíky.

Jsem zatížená na ořechové, kromě lineckého, všechno naše cukroví obsahuje ořechy.
Takže vosí hnízda, ořechy, myslivecké knoflíky, škeble, kořeněné hvězdičky se skořicí a hřebíčkem s nahoře marmeládou přilepeným oříškem, masarykovo cukroví, išelské.
 Senedra 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:34:47)
U nás se peče - perníčky, linecké ( udělám těsto a z něj tři různé druhy - klasika, kakaové, které slepuji krémem, pak ozdobím čokoládou a dám navrch půlku mandle a oříškové - poleju citronovou polevou a vetknu navrch lentilku), sádlové kuličky, pracny, masaryčky - kakaové s lískovými ořechy a bez kakaa, ale s vlašáky naloženými v rumu, vosí hnízda, rohlíčky - část s oříšky, část s mletými mandlemi, pusinky z bílků. Loni jsem zkoušela rohlíčky ) z formiček) plněné krémem - dopadlo to tak, že krému zbylo moc, moc moc, takže jsem v zoufalství promazala krémem Club sušenky, zabalila do alobalu a šoupla do lednice. také dělám kořeněné ořechy - ale ty nejsou vlastně cukroví, ale pečené ořechy a mandle v krustě z bílku, cukru a různého koření. Ty mají děti moc rády, dávám je do malých sáčků a používám jako malou předvánoční pozornost.
 Stáňa * 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:41:44)
Senedra,
jak děláš ty kořeněné ořechy?

Mám úchylku na ořechy všeho druhu (kromě kokosu, ale i ten kvůli dětem snesu) ~t~
 Senedra 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 23:46:29)
Stáňo, jednou jsem slyšela recept v rádiu, zapsala jsem si ho, ořechy jsem udělala a moc nám chutnaly. Jenže jsem recept někde ztratila, takže lehce improvizuji.

1 bílek vyšlehám metličkou ( ne robotem). přidám 1-2 lžičky soli a cca 3/4 sklenice cukru ( podle chuti můžeš dát až dvojnásobné množství- přisypávám tak dlouho, dokud není směs hodně hustá). Přidám koření - 1-2 lžíce perníkového koření, lžíci skořice, trochu mletého pepře - dle chuti, ale neboj se dát koření hodně. Ve směsi obalím 1.5-2 sklenice ořechů - lískové, vlašské, neloupané mandle, prý jdou třeba i para, ty jsem nezkoušela ( já prostě do misky sypu oříšky tak dlouho, dokud to jde). Na plech dám papír na pečení, na něj rozhrnu ořechy a dám do trouby, která je vyhřátá na 100 stupňů. Vždy po 15 minutách ořechy obrátím a prohrábnu pomocí obracečky. Za hodinu bývají hotové, samotná krusta je vysušená a odlamuje se z papíru. Někdy přidám třeba ještě 10-15 minut. Směs schovávám, aby nějaká zbyla ~;)
 troposfera36 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 20:33:34)
Taodvedle, vyzkousim tvoje zloutkova/ mandlova srdicka s citr polevou. Psalas, ze michas pul napul orechy a mandle mlete. Zkouselas to nekdy jen z mandli?
 Klabe+3 kluci (08,10,15) 


Re: Dalsi cukrovi 

(7.12.2020 11:35:40)
citrónová srdíčka od Tavedle dělám už několik let a pořád nám chutnají. Polevu dělám hodně do citronova a je to fajn kyselé oživení.
 Monika 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 21:44:18)
Tři roky jsem chodila kdysi s klukem, jehož maminka dělala výborné takové ty slepované ořechy s oříškovou náplní. Vždycky jsem se musela hrozně ovládat, abych nevyjedla z tácu všechny. Od té doby se je chystám někdy udělat, ale nedostala jsem se dál než k tomu, že jsem si koupila formičky :-) Současná tchyně pak dělá výborné "laskonky" (náplň je tedy jiná než u klasických laskonek a v korpusech jsou ořechy) a linecké košíčky s oříškovou náplní a navrch nakládaná višeň - naprosto úžasné, ale na mě opět příliš komplikované (a nemám ty višně). O těch laskonkách ale uvažuju, když se tchyní asi neuvidíme. Už jsem je jednou dělala (hned na začátku manželství, když jsme k tchyni nejeli, protože jsem měla před termínem porodu), upekla jsem celkem ucházející korpusy, ovšem naskládala jsem je, celá spokojená, na kupičku na jeden talíř, a ony navlhly a všechno se to slepilo do jedné kupky hmoty ~n~
 Půlka psa 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:00:27)
Višně mám ještě z léta. Když se v létě naloží do alkoholu, tak se v zimě celkem hodí. Jednak se do toho alkoholu višně vylouhují a je z toho výborná višňovka a druhak se dá nacucaná višně zabalit do nepečené kakaovo kokosové koule.
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 6:28:40)
Moniko, krem nevím, ale do formiček mam moc dobré cukroví.

Jestli jsi formičky nepoužila ještě bude je potřeba vymazat.


Je to hodně starý recept, pekla to už prababička. Ja dělám i 4 dávky tohoto. Kluci to radi.

Mušle

7 dkg moučkového cukru
14 dkg tuku ( maslo nebo hera co kdo rád)
21dkg hl. Mouky
2dkg kakaa
4Dkg ořechů ( používám vlašský)

Vypracujeme těsto a plní se do formiček. Uprostřed nechat prohlubeň, aby měli kam vyskočit.
 Monika 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 12:26:46)
Lído, dík, já ale asi nemám u těch ořechů problém s receptem, ale s tím, že nemám morál se s těmi formičkami babrat. Vím, jak se s nimi pracuje, s mamkou jsme dělávaly cukroví do formiček (nelepované) celé mé dětství jako první, co jsme vždycky pekly, až časem se zjistilo, že to vlastně moc nikomu nechutná (ale prostě tradice, že), tak se na to mamka vyprdla ...
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 13:23:24)
Moniko,my už pečeme jen to co kluci rádi.

Což je to do formiček. 4x ta dávka mám na 4.h o zábavu postaráno. Těsta mi dělá syn.

A linecké cukroví asi 3-4 dávky.

Zázvorky jsou v garáži. Trochu. Recept z roku cca 1950.
 Lei 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 9:52:29)
Jej, nejsi od Prahy na západ? Mám tu petilitrovku nalozenych visni a klidně bych se podelila.
 Monika 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 12:29:09)
Lei, díky moc za nabídku, kdybych byla odhodlaná ty košíčky vyrábět, tak bych ráda využila, ale myslím, že z toho (alepoň letos) nic nebude. Nějak to všechno nestíhám a to nepracuju ani na celý úvazek a děti už jsou poměrně samostatné. Ale nejsem prostě asi ta správná "dělná žena", která celý prosinec stráví pečením cukroví a předvánočním úklidem (a dárky už má pořízené z listopadu) ~;)
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 14:01:04)
Moniko, kdyby jsi to viděla u nás. :-D

Uklidím okolo 18.12. dřív ne.
 susu. 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:16:54)
Já jsem na klasiku, kterou si pamatuju ze svého dětství - linecké (klidně na víc způsobů), išlské, medvědí tlapky, perníčky, marokánky, vanilkové rohlíčky, pařížské tyčinky, griliáš, mandlové pusinky, mandlové obloučky, včelí úly, košíčky, slepované ořechy, ... a pár dalších, co je dělám málo, ale mám na ně recept.

Ty nové druhy mi většinou moc nechutnají. Kdysi někdo přivezl na akci velkou krabici cukroví, neznala jsem ani jeden druh, bylo všechno takové nehezké, prostě různé tvary z různých těst, bez slepování i bez zdobení a chutnalo to všechno podobně a nezajímavě, nesladké. Přišlo mi to líto práce na takové nedobré cukroví a takovou hromadu.~d~
 Půlka psa 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:22:24)
Přišlo mi to líto práce na takové nedobré cukroví a takovou hromadu."

To mi přijde celoživotně. Z pečeného cukroví mi nechutná vůbec nic a jako dítěti mi nikdy nebylo jasné, proč to něčeho takovýho někdo investuje čas. :-)
 Tinity 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:35:09)
Půlko, přesně tak to mám já. Od dětství mi žádné cukroví nechutnalo, občas jsem se podílela na výrobě. V dospělosti nikdy, je to opravdu pro mne nechutná věc a výroba ztráta času. Stejně to má i můj muž a nejmladší syn - milujeme dobrou čokoládu. Běsnění ohledně cukroví nerozumím ~t~
 Půlka psa 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:40:46)
Já se ani nepodílela, protože u nás doma se pečené cukroví nedělalo. Moje babička teda nějaké dělá, ale většinu života nežila v ČR a dělá tím pádem hlavně nějaké asijské vánoční cukroví. Speciální na tom je, že je stejně hnusný jako to český. Leckde na světě si dali záležet, aby na Vánoce přišli s něčím suchým a nedobrým ~:-D
 Okolík 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 22:45:40)
Půlko, český vánoční cukroví je moc dobrý. Ale musí se umět udělat. Když to sama neumíš, možná ani nemáš ráda sladký,vrak se nedivím tvému názoru. Ale nesouhlasím.
Nicméně pečení cukroví není povinný.
Jsou lidi co neměli rádi cukroví, ale jen ochutnali něčí povedený výtvor, divili se.
 Půlka psa 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 22:54:21)
Na sladký nejsem, ale na něco sem tam i mám chuť. Ale vždycky třeba na šlehačkový dort s ovocem, na štrůdl nebo na nějakou podobnou šťavnatou věc. Nechutná mi nic suchýho - sušenky, čokoládové oplatky, vánoční cukroví,.....

Jsou nějaké nepečené druhy, třeba takové šlehačkové kuličky, co dělá babička až těsně před Vánoci, ale z takových těch klasických suchých druhů fakt nic a nepomůže tomu ke zvlhčení žádný krém a žádná marmeláda světa. Filipínci zase mají jako cukroví něco jako domácí dlouhé piškoty. Taky divná suchá věc.
 Senedra 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 23:35:13)
Půlko, moje mamka taky moc na pečení není, nicméně se vždycky před vánocemi vybičovala a pekla - ale svým způsobem. Až někdy v pubertě jsem zjistila, že se rohlíčky nedělají z kokosu ( dostávala ho jako dárek od ROH), ale z oříšků ~t~

Takže vlastně všechno cukroví, které peču, jsem se víceméně naučila sama ( až na perníčky, ale ty jsme prosadily se sestrou, mamka sehnala recept, ale my dvě pekly a zdobily), případně jsem vyzkoušela několik receptů, než jsem narazila na takový, který nám doma chutná.

A zrovna včera jsem pekla - ne tedy cukroví, ale něco adventního - tvarohovou štolu od angrešta. Takže vánoce jsou za dveřmi ~t~ Většinou peču štolu a trdelníkové rohlíčky na besídku do školy.
 susu. 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(6.12.2020 15:52:09)
Půlko, třeba já zase sušenky všeho druhu miluju.
Naopak jsem v dětství odmítala cokoli máslového a šlehačkového, ale to už jsem se naučila a láska k sušenkám mi zůstala.
Ale mám ráda dobré sušenky, které nějak konkrétně chutnají - karamelově, oříškově, máslově, čokoládově, citronově, kávově,...... No a české cukroví ve formě slepovaných sušenek s náplní, wauu.~:-D
No a myslím, že naši předkové holt na vánoce přišli s cukrovím, které vydrží a ze surovin dostupných v zimě.~d~
 daba+holčička 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 23:37:37)
Taktak, já mám ráda české cukroví i neslepované kromě lineckého. Ve většině jsou spousty másla a ořechů, takže je to dobré i tak. Třeba ořechy, pracny. Taky jsem jedna nedobré tvrdé cukroví ale nikdy nebylo naše (moje, mamky, babiček)

jinak mám ráda medové kolečka polité čokoládou a slepené hmotou z másla, piškotových drobků a pomerančové šťávy. Je to takové jiné.

cukroví: 200 g hl. mouky, 140 g másla, 70g cukru, na špičku nože prdopeč, 1 vejce, 3 lžíce medu. Klasika vyválet, vykrájet, upéct.

náplň smíchat mleté piškty, máslo, cukr a pomerančovou šťávu až vznikne něco, co se dá mazat - přesný recept nemám je to moje invence

poleva klasika čokoláda na vaření s kouskem másla, zdobím pár kostčkaa kandované kůry
 Senedra 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 23:47:20)
dabo - ta šťáva - ta je vymačkaná z pomeranče?
 daba+holčička 


Re: Dalsi cukrovi mi 

(5.12.2020 23:49:29)
jo, z pomeranče, na vánoce většinou nějaký máme :)
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 6:18:18)
Půlka, já si myslela , že na cukroví nelze nic zkazit do té doby než přistál tác na stole od třetí manželky tchána.

Strašný, strašný. Kluci mi do toho kousli a podavali mi to,. V autě řešili, že jim to nechutnalo, takže přednáška, že co si kdo vezme si příště dojí.

Už si tam cukroví nebrali.

Ona asi moc dobře nevarila, protože chlebíčky mi tam taky nechutnají.
 Monika 


Re: Dalsi cukrovi 

(5.12.2020 22:24:00)
Susu, já mám teorii, že až na výjimky chutná nejlíp většinou to nejkomplikovanější cukroví, tj. různé kombinované, kde se část peče, zčásti děláš náplň (která se třeba i musí skladovat v lednici) a na to ještě nějaká dobrůtka (oříšek, višeň ...) To "bez slepování, bez zdobení" je většinou nuda, pokud to nejsou zrovna vanilkové rohlíčky ~;)
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 6:34:26)
Po manželově babičce tu mám recept přímo z té šílené kuchařky. Trochu jsem vychytala postup.

Zázvorky
125g hl. Mouky
1 vejce
5dkg cukru
1/4 prášku do pečiva
0,5 dkg zázvoru ( kupuju sacky koření z živého to neni dobrý)
1 lžíce másla

Smicham to, vůbec to u sebe nedrží. Dam to do fólie do lednice a když to vyndám jde to podmoucnene krásně válet. Na 3 mm a upéci.
A jelikož je poživatelné za měsíc.doporucim to upeci a dát krabičku do garáže. Protože vzhledem k datumu bude Ok na Silvestra.
 Monika 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 12:31:35)
Lído, zázvorky jsem zkusila jednou, manžel o nich nějak básnil (já zázvor na sladko vůbec nemusím, mám ho ráda ve slaných jídlech). Nezměkly ani za dva měsíce ~;)
 Lída+2 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 7:27:06)
No a moje nejoblíbenější. Když měla babička hodně bílků. Stočily se kornoutky. A plnilo se to máslovým krémem.

Krem jsem nemela ráda, ale babička nám nechávala suché placky.

Já to občas plnim pařížskou šlehačkou. Ale suché to vede.:-D

Kornoutky

6 bilku udelat sníh
Od něj doslehat
17dkg cukru.
A opatrně vmichat
10dkg ořechů
10dkg hl. Mouky.

Plechy vymazat vysypat moukou a to té mouky hrnečkem udělat kolečka. Do vnitřního prostoru lžičkou napatlat směs. Cca 2-3 mm
Péče se to do Růžové barvy. A ještě teplé stačí.
Já na to mám vysoustruzene kolíky.

A jak to vchladne blbě se to stačí. Takže mi to kluci hazi na utěrku a ja to rychle stočím a domačknu.
 Hanka 75 


Re: Dalsi cukrovi 

(7.12.2020 20:01:40)
A jakého cukru, moučka ?
A jakou náplň dáváte? My s krémem nikdy žádné cukroví nepekly, tak nevím ? Nebo vše necháváte jen suché ?
 Saamajna 


Re: Dalsi cukrovi 

(6.12.2020 11:25:01)
Manzel miluje skoricove hvezdicky z mistni pralinkarny, hodne drahy,
tak jsem loni koupila formu u tchiba, je tam i recept.
Byly dobry ale letos s nim jeste budu experimentovat, "neco" jeste chybelo.
~:-D

Pro zacatek ale jde.
Tahle forma:
https://www.tchibo.cz/podlozka-na-peceni-skoricovych-hvezdicek-p400158345.html


Koukla jsem na online obchod te pralinkarny, maji tam i co v tom je a vidim i prasek ma peceni!
Proto jsou ty jejich tak nadychany.~:-D
 troposfera36 


Re: Recept Taodvedle 

(6.12.2020 18:12:14)
Taodvedle, ty srdicka.....To testo delas nejak dopredu ( musi to odlezet?) nebo se má pracovat hned?

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.