Vítr z hor |
|
(22.12.2019 19:26:43) Prave jsem vytahla z trouby vanocku podle Angrestina receptu. Je vyborna, vlacna, lec do 3 dnu vzdy snedena. Jen mi teda vzdycky praskne...
|
karma |
|
(23.12.2019 10:34:59) jakože asi už ne, mohu prosit o recept? Díky moc.
|
Len |
|
(23.12.2019 20:21:47) Nejsem Vitr, ale recept mam, z Angrestiny kucharky.
500g hl mouky sacek drozdi 120g cukru krupice 125g masla 4 zloutky lzicka citronove kury 40g rozinek 40g mandli 3 lzice rumu 220ml mleka 3 strouhnuti muskatoveho orisku
Rum je na rozinky, ne do testa.
|
Stáňa * |
|
(23.12.2019 21:33:52) Hmm, sušené droždí vůbec nepoužívám. Kromě toho je pro mě je zajímavý počet žloutků a hladká mouka. Dělám z polohrubé.
|
Len |
|
(23.12.2019 22:20:04) Stano, take delam z polohrube, myslim, ze to pak dele vydrzi dobre nez z hladke. A drozdi mam cerstve spatne dostupne, az poslednich par let je obcas k dostani v obchodech. Takze vymenit dve spatne dostupne suroviny za bezne dostupne by se mi hodilo. Urcite ji zkusim az snime tu soucasnou.
|
|
TaJ |
|
(23.12.2019 22:42:09) Stáňo, já jsem dělávala taky z polohrubé mouky a pak jsem jednou zkusila z hladké a už jsem u toho zůstala...droždí tedy dávám čerstvé, v receptu mám 30g, takže vždycky kousek z kostičky ukrojím (bývá 42g tuším), vejce dávám 2 celá, cukr a tuk stejně jako Angrešt...rozinky a mandle od oka, to nemám navážené...sušené droždí jsem nikdy nezkoušela, možná zkusím na velikonočním mazanci, jinak kynuté těsto prakticky nepečeme...
|
Senedra |
|
(23.12.2019 23:17:00) sušené droždí používám od té doby, co jsem začala dělat kynuté těsto v domácí pekárně. A párkrát jsem z něj zkusila zadělat i něco jiného a vyšlo to.
|
|
|
|
karma |
|
(23.12.2019 22:07:18) Děkuji za přepis! (Už peču tvarohovou, ale tahle příjde na řadu brzy...počítám po snězení. Jsem zvědavá.)
|
|
|
|
|