ČervenýRybíz |
|
(10.12.2018 12:08:17) Máte někdo osvědčený recept na makronky? Zkoušela loni (už teda nevím, dle jakého receptu) a byl to totální propadák :D Tak bych tomu dala druhou šanci.
|
Vítr z hor |
|
(10.12.2018 12:13:42) Je v podstate jedno, jaky recept pouzijes. V mem receptu je zapotrebi technika a vybaveni (robot, teplomer), ingredience (napr. bila mandlova mouka, susene bilky nebo invertni cukr) - a stejne jich nakonec pulku znici nestejnomerne pecici trouba. Uplne stejne to dopadlo s normalnim receptem z prirucky. Je fajn, udelat jich strasne moc, protoze se z nich spis neco podari vybrat...
Jo a kdo vlastne a proc udelal z macarons makronky?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(10.12.2018 13:18:22) Asi aby se to neplatilo s makaróny.
|
Vítr z hor |
|
(10.12.2018 13:28:19) Hm. Vzhledem k tomu, že je to v podstatě převzaté cizí slovo, tak to moc logické není. Ale chápu, že to tak někomu mohlo připadat. Původně jsou to macaroni (makarony) a macarons (makaronky nebo teda podle někoho makrony, ale rve mě to za uši, k rozlišení by bohatě stačila ta zdrobnělina).
|
|
|
|
Pole levandulové |
|
(10.12.2018 12:13:51) Dělám tento a pokaždé se zatím povedly http://www.maitaispicturebook.com/search/label/Macarons
|
Analfabeta |
|
(10.12.2018 19:44:42) Prosím, nemohl by to někdo přeložit? Pro nás, co bohužel angličtinou nevládneme...
|
|
|
neznámá |
|
(10.12.2018 12:38:40) Mám stejnou zkušenost jako Vítr, je jedno jaký recept, někdy se povede většina někdy je to horší. Nerada je dělám plánovaně, jakože oznámím "rodino, v neděli budou makronky" pak je téměř jisté, že se nepovedou.
ALe mě zajímá, zkoušel si někdo dělat mandlovou mouku na makronky doma? Dosáhnu té jemnosti, nebude z toho spíše marcipán?
|
Pole levandulové |
|
(10.12.2018 13:02:01) Nevím, jestli se to dá nazvat přímo mandlová mouka, ale nemelu je, dám je do sekáčku a nechám nasekat, pak prosiju a to, co zbylo hrubší, opět nasekám. Dělám to v malém, ale výkonném elektrickém sekáčku, když to dám do velkého, tak mi vznikne spíš pasta, ale nevím, čím to je, protože oba jsou od stejného výrobce, rozdíl je jen v té velikosti přístroje, kdy jeden je jen samotný sekáček a druhý toho umí podstatně víc.
|
Vítr z hor |
|
(10.12.2018 13:30:23) Rozdíl je v tom, že ten druhý přístroj víc zahřívá, čímž rozehřeje olej v mandlích a vytvoří pastu. Při domácím mletí se to kvůli ohřátí přístroje většinou aspoň lehce zpastuje - a pak ten recept taky blbě funguje...
|
|
|
|
|