Leri |
|
(4.10.2018 14:07:19) Poprosím vás o nějaký vámi osvědčený recept na chutný moučník. Co se vám dobře peklo a chutnalo? Máte nějaké vychytávky na bezlepkovou mouku (myslím z jakého druhu mouku co upéci) a jak na to, aby pečení s ní bylo snadné?
|
Violetina |
|
(4.10.2018 14:11:03) Hrnková litá buchta (nebo perník při změně koření): 2 hrnky samokypřicí Dove farm, hrnek cukru, hrnek mléka (nebo stačí i voda), půl hrnku oleje, 2 vejce.
Smíchat, nalít na pohankovou moukou vysypaný plech. Lze poklást ovocem, sypat ořechy, přidat perníkové koření či kakao, jindy skořici (ke švestkám je skvělá), napatlat tvarohem či marmeládou - co tě napadne.
Je to rychlé a téměř blbuvzdorné.
|
|
angrešt |
|
(4.10.2018 14:24:07) když to má být opravdu chutné, tak nenáhražkovaný moučník, do kterého se primárně žádná mouka nedává. Pavlova, panna cotta, hrušky v červeném víně, domácí zmrzlina...
Z jaké mouky co péci - já si většinou míchala své směsi. Na mém webu si můžeš zadat filtr bez lepku a najdeš tam řadu receptů. www.celorocnikucharka.cz
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(4.10.2018 14:50:40) Přesně! Moučník, co je skutečně bez mouky a je tak "správně".
U nás kakaová roláda bez mouky (jen vejce a kakao), plněná šlehačkou. Lanýžový dort nebo cheesecake, co má základ (placatý korpus) z bezlepkových sušenek a kupu přirozeně bezlepkové náplně z tvarohu / lanýžové smetanovočokoládové směsi.
Případně řezy na způsob piškotu, ale s mletými mandlemi nebo vlašskými ořechy.
Dál frčí Creme brulee, panna cotta, různé tvarohy s ovocem nebo vylepšené pudinky...
Dále různé crumbly, čili ovoce v zapékací misce, pokryté drobenkou z BL ovesných vloček, másla, medu nebo cukru a pohankové mouky a rýžové krupičky a koření (jak to smetu z poličky, tak to namíchám, nedá se to zkazit).
|
HelenaPa |
|
(4.10.2018 16:43:41) Jooo, ta kakaová roláda se šlehačkou je nepřekonatelná. Miluje ji, kdo ji ochutná. Alespoň tady u nás.
|
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(4.10.2018 14:45:30) Přesně jak radí Angrešt. Moučník, který je primárně bez mouky. Nedávno jsem na oslavě ochutnala nepečený cheescake kde spodek byly blanšírovaná jablka. Výborné Doporučuji prostudovat raw recepty Základem dezertů jsou ořechy, datle a ovoce.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(4.10.2018 14:52:21) Raw dezerty teda vycházejí solidně draho, takový korpus z kešu ořechů a datlí medjool, to jsou skoro stokoruny.
Apetit online má třeba tvarohovou bábovku, kde je jen trocha dětské krupičky. Dávám místo toho instantní kukuřičnou polentu a bábovka je vynikající.
Prostě adaptuju recepty, kde mouka vůbec není, nebo je jí malinko.
|
Lenka Pražanda |
|
(4.10.2018 15:22:00) Však to také myslím jako inspiraci. Hodně se používá i kokos a mandle. Teď je sezóna ořechy, jablka, hrušky, takže se to dá vymyslet Mám raw kuchařku, kde jsou dokonce i knedlíky
|
|
|
|
anemon |
|
(4.10.2018 15:37:07) Jakou máš představu? Moučník jako buchtu s bezlepkovou moukou? To bych volila recept od Vladěny Halatové.
Pokud jde o běžný piškot nebo třené těsto dáváme směs (nejčastěji tu zde zmiňovanou Dove Farm modrou nebo Schar) v kombinaci s mandlouvou. Křehké nebo linecké potřebuje víc tekuté složky, já to řeším vejcem navíc, aby to pěkně drželo a jsou vhodné BZL mouky označené patiserie, ev. zase v kombinaci s mandlovou.
Připrav se na náročnou práci s těstem - prostě z principu drží blbě pohromadě a je citlivé i při pečení. Výsledek je dobrý první den možná dva.
|
|
Lada2 |
|
(4.10.2018 18:07:07) Dobré stránky jsou taky proalergiky.cz. Jsou tam recepty, dá se zaškrtnout, bez jakého alergenu.
|
|
Jahala. |
|
(4.10.2018 23:45:14) Tohle je úžasné http://www.gurmanka.cz/2008/11/stoprocentni-kokosova-rozkos
|
|
|