Firenza |
|
(10.6.2018 9:58:42) Dámy zdravím vás, a mam dotaz . Víte jaký přesně je rozdíl mezi: kefirem, acidofilnim mlékem a podmáslím? Já často dělám rodině koktejl z 1/3 ovoce (právě teď jahody, )1/3 mléko a 1/3 právě bud kefir, podmáslí nebo acidfilni mléko. Chuťově mi ty tři typy připadají úplně stejné, ale asi v tom nějaký rozdíl je? Děkuji za pouceni
|
Mája+kluci 07, 11 |
|
(10.6.2018 10:55:25) Jiné bakterie? Aspoň mám pocit, že v kefíru byly i jiné než v pouhém acidofilním mléku...
|
|
Lída+2 |
|
(10.6.2018 11:42:59) Já tam klidně přidávám tvaroh. Přiznám se, že to nyní dělám denně....už pár týdnů.
|
Bouřka |
|
(10.6.2018 14:43:54) Já tam dám cokoliv zakysaného, co mám po ruce, akorát nepoužívám mléko, mám zhoršenou toleranci laktozy, takže doředím vodou.
|
|
|
Lída+2 |
|
(10.6.2018 11:43:09) Co toto: https://www.vitalia.cz/clanky/zakysane-mlecne-napoje/
|
|
Bouřka |
|
(10.6.2018 14:41:40) Vždyť je to chuťově úplně jiný I stejně nazývaný produkt od různých firem chutná jinak, používají různé kmeny a asi i mírně odlišné technologie. A rozdíly mezi typy produktů jsou dány různými mikroorganismy, odlišnou technologií zpracování a případně jinou vstupní surovinou.
|
Firenza |
|
(10.6.2018 15:01:26) ....a který z tech tři typu je zdravá i nejvíc prospěšný? Já tento koktejl dávám i dětem do školy k svačině. Nazývám to "domácí actimel" , jim to moc chutná. ...
|
Bouřka |
|
(10.6.2018 15:04:37) Těžko říct, já bych řekla domácí kefír, má asi největší spektrum těch mikroorganismů
|
|
Jahala. |
|
(10.6.2018 16:15:00) Nejvyšší a počet MO má jogurt, hatch to pro pestrost střídala.
|
|
|
|
High Five |
|
(10.6.2018 17:06:16) Tak kysané podmáslí se nedělá z mléka, ale z podmáslí - tedy zbytku po výrobě másla. Z čehož vyplývá, že bude bez tuku. Acidofilní mléko by mělo obsahovat probiotické kultury. A kefír, ten spíš asi nějaké kvasinky - nemá dokonce nějaký minimální obsah alkoholu?
My si doma děláme domácí acidofilní mléko, je moc dobré.
|
Bouřka |
|
(10.6.2018 17:46:01) Tak všechny klasické fermentované výrobky jsou v podstatě probiotické. Kefír má mléčné bakterie i kvasinky.
|
Jahala. |
|
(10.6.2018 19:04:17) Jako probiotikum je ž mléčných výrobků nejlepší brynza, ale tam netuším jak by se hodila do zakladatelky receptu...
|
|
|
|
|