Sněhulka a sněhuláčci |
|
(12.3.2018 15:54:10) Prosím o radu, potřebuji ozdobit dort, a to tak, aby tvary vytvořené z krému opravdu držely až do druhého dne. Přitom bych si představovala nějaký lehký, ideálně šlehačkový krém, nebo i tvarohový, ale rozhodně ne máslový. Vím o existence ztužovače, ale zkoušela jsem to s ním jednou, asi před deseti lety, a byla to katastrofa (předpokládám, že mojí chybou). Děkuji za všechny rady, můžete klidně psát i všemožné vychytávky, které vás k tématu dortových krémů napadnou. Budu nakukovat, občas snad i reagovat. Pečení zdar!
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.3.2018 16:15:24) Želatinu použít nechceš ?
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(12.3.2018 16:27:34) Použiju cokoliv, co mi poradíte, že je chutné a funkční. Já tomu nerozumím a želatiny se bojím, kdysi jsem podnikla pokus o piškot s ovocem a želatinou přes něj, a zůstala z toho rozteklá voda, která vše téměř zničila... Asi jsem měla téma nazvat jinak, musí to být zkrátka nějaký blbuvzdorný krém.
|
lesley |
|
(12.3.2018 16:42:21) No a co místo ztužovače zkusit zamíchat pudink za studena, Crème Olé od Dr. Oetkera ? Dávám šlehačku, Mascarpone a dohustím pudinkem. Ale nemám vyzkoušeno, jak dlouho vydrží , u nás se moučník vždycky snědl do dvou dnů.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.3.2018 19:06:03) Použij Želatinovỷ ztužovač za studena dr.Oetker. Je na tom návod, postupuju podle něho.
|
Lenka Pražanda |
|
(13.3.2018 14:09:41) Tohle jsem zkusila asi 3x a vždycky tam byly hrudky. Nevím, co dělám špatně Jinak jsem na krémy a dorty expert, vždycky se mi povedl, i želatina. Jenom tohle mi nejde, takže já rozhodně nedoporučuji
|
|
|
|
|
kysnutá knedla |
|
(12.3.2018 16:53:05) Ochuť mascarpone a máš tuhý čistý krém.
|
kysnutá knedla |
|
(12.3.2018 18:20:54) Alebo ak chceš "hnedé" zdobenie, tak sprav ganache. Skvelá záležitosť.
Kopírujem: Typická ganache (polevy, glazury, fondue):
hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání Hustší ganache (krémy, náplně do pralinek):
hmotnostní poměr 2:1, tedy např. 200 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání Šlehaná ganache (pěny):
hmotnostní poměr 1:2, tedy např. 100 g čokolády a 200 g smetany ke šlehání Ganache se zakysanou smetanou:
hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g zakysané smetany
|
K_at |
|
(12.3.2018 18:24:30) Svynka, Pavlovuv reflex! Slinim!
|
kysnutá knedla |
|
(12.3.2018 18:26:24) Kat, ja už ani sliniť nedokážem. Som tak prežraná, že sa mi chce z toho plakať (to jedlo je ale taká radosť, joj!)
|
K_at |
|
(12.3.2018 18:29:54) Svynka dopijim kavu a dojidam kolac a pujdu udelat dynovou polevku. Miluju ji.
|
|
|
|
Sugar+3 |
|
(13.3.2018 16:35:13) A jak rozpustim cokoladu v kysane smetane? Mohu zahrivat ve vodni lazni podobne jako kdyz delam ganache ze smetany ke slehani?
|
|
|
|
|