| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo

 Celkem 4 názorů.
 HelenaPa 


Téma: Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo 

(23.9.2017 7:41:56)
Mohl byste mi někdo, prosím, popsat postup zavařování v troubě? Jsem spíš kuchyňské nemehlo než kouzelník, takže raději včetně věcí, které považujete za "naprosto jasné". Vím jen, že je potřeba mít čisté, nejlépe sterilní, sklenice.

Mám tu recept na nakládané zelí s červenou řepou, chtěla bych ho vyzkoušet. Máme sice zavařovací hrnec, ale ten není na indukci, tak bych musela jít zavařovat ke tchyni, což se mi nechce. Raději bych to zvládla nějak sama v troubě.

Díky.~;((
 žiraf 


Re: Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo 

(23.9.2017 9:43:55)
Do trouby dám pekáč nebo hluboký plech, do něj postavím dobře zavřené sklenice, plech naplním vodou a zapnu troubu na 140 °C.
Od chvíle, kdy se dosáhne nastavené teploty, nechám lahve v troubě tak dlouho, jak předepisuje původní recept.
Opatrně lahve vyndám (pokud je některá víc naplněná, může vytékat šťáva, což zejména u řepy hrozí nejen opařením, ale i nepěknými skvrnami) a postavím na víčko (a zase - radši lahve otáčím nad nějakou miskou nebo hrncem - kdyby bylo víčko špatně přichycené nebo kdyby bylo šroubovací víčko tlakem pootevřené - pak rychle sklenici postavím zase dnem dolů a víčko hlavou domáčknu / rukou v chňapce dotáhnu a znovu zkusím otočit.)
A nevyžádaná rada: skvrny od všeho modro - červeného (rybíz, řepa, borůvky, ...) perfektně pouštějí, pokud je jen potřu bílým jogurtem, ten nechám zaschnout, vydrolím a pak už je skvrna pryč.
 HelenaPa 


Re: Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo 

(23.9.2017 11:27:22)
Díky. I za odstraňovač fleků. Jen musím zaběhnout do obchodu pro bílý jogurt, jahodovým by to asi nebylo úplně ono :-)
 Martina, 2 kluci 


Re: Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo 

(23.9.2017 12:37:59)
Troubu vyhřát na 150 st. na spodek i vrch, sklenice (zalévám horkým nalevem a rovnou davam do trouby) do pekáče s teplou vodou a do trouby s nimi, nechat 15 min, pak troubu ztlumit na 100 st. a ještě 20 min. v troubě. Vyndat, postavit dnem vzhůru, nechat zchladit.
Zavaruju takhle už 30 let.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.