Přidat odpověď
Do trouby dám pekáč nebo hluboký plech, do něj postavím dobře zavřené sklenice, plech naplním vodou a zapnu troubu na 140 °C.
Od chvíle, kdy se dosáhne nastavené teploty, nechám lahve v troubě tak dlouho, jak předepisuje původní recept.
Opatrně lahve vyndám (pokud je některá víc naplněná, může vytékat šťáva, což zejména u řepy hrozí nejen opařením, ale i nepěknými skvrnami) a postavím na víčko (a zase - radši lahve otáčím nad nějakou miskou nebo hrncem - kdyby bylo víčko špatně přichycené nebo kdyby bylo šroubovací víčko tlakem pootevřené - pak rychle sklenici postavím zase dnem dolů a víčko hlavou domáčknu / rukou v chňapce dotáhnu a znovu zkusím otočit.)
A nevyžádaná rada: skvrny od všeho modro - červeného (rybíz, řepa, borůvky, ...) perfektně pouštějí, pokud je jen potřu bílým jogurtem, ten nechám zaschnout, vydrolím a pak už je skvrna pryč.
Předchozí