withep |
|
(1.1.2017 10:26:12) Knížku jsem nečetla. Myslím si, že vyloučení pšenice výrazně prospěje lidem, kteří s ní mějí (měli) problém a nevěděli o tom. Ostatním to může prospět mírně, ale samozřejmě záleží, co jinak/celkově jedí. Pokud se cpou bůčkem a zeleninu tak akorát zahlédnou v regále, pšenice nebude to zásadní, co by bylo dobré změnit.
Osobně bych doporučila nahradit bílou mouku celozrnnou, a tam, kde je to možné, nahradit pšeničnou jiným druhem (prakticky 100% ji lze nahradit špaldovou, jen je drahá, a v mnoha případech žitnou, ječnou, pohankovou, ovsem,...). A ubrat mouky ve prospěch vloček či celého zrna.
|
Ropucha + 2 |
|
(1.1.2017 10:35:43) Withep, ano, souhlasím: celkově omezit moučné výrobky, volit co nejvíce alternativních obilovin, navýšit naopak objem zeleniny. Já jsem jedla myslím celkem slušně, nemohla jsem si stěžovat na zdraví ani na váhu, přesto mě další úprava jídelníčku posunula k ještě větší spokojenosti.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(1.1.2017 10:35:54) Špalda je taky pšenice.
|
withep |
|
(1.1.2017 15:52:21) Ano, právě proto píšu, že jsou vzájemně zaměnitelné (protože špalda má zhruba stejně lepku jako pšenice, a lepek je to, co dělá pečivo pečivem).
|
|
|
withep |
|
(1.1.2017 15:48:58) Jasně, ale potíže s lepkem nejsou ty jediné, které člověk s pšenicí může mít, a když už někdo nemůže lepek, nemůže ani žito a ječmen, a oves jen v bezlepkové verzi.
|
|
|