ALL |
|
(31.7.2016 21:30:47) Máte osvědčený recept? Poskytnete?
|
Ningit |
|
(1.8.2016 13:08:02) Můžu vřele doporučit následující postup: http://www.maskrtnica.cz/dzem-a-ja/ Mám vyzkoušeno z různých druhů ovoce, nevidím důvod, proč by to nešlo i s borůvkami. Vtip je v tom, že se ovoce nejprve prosype cukrem a nechá do druhého dne v lednici - pustí spoustu voňavé šťávy. Druhý den se postupně odebírá menší množství a rychle odpařuje na pánvi. Od té doby, co jsem vyzkoušela, jiný už nedělám - jde to opravdu rychle, výsledek je úžasný a hustotu si můžeš regulovat délkou vaření. Vyhovuje mi taky, že si můžu přípravu rozfázovat a dělat to postupně. Množství cukru je lepší si upravit podle chuti, když je ovoce hodně sladké, stačí i méně. Druhá možnost by byla zkusit přírodní pektin, vyrobený z citrusových plodů. S tím nemám osobní zkušenost, ale prodává se různě v e-shopech.
|
magrata1 |
|
(1.8.2016 14:12:09) jo, to s tím namačkáním a proslazením dělám taky, ono to pak i líp houstne, možná se uvolní pektin z ovoce. A jde to tak nechat v lednici i 3 dny, když nestíháš, povrch ještě posypu tenkou vrstvou cukru. Rozhodně nedávám cukr dle receptu, dávám mnohem míň, máme rádi chuť ovoce, ne cukru. Občas se něco zkazí, ale fakt to nestojí za řeč.
|
|
ALL |
|
(2.8.2016 17:48:47) Díky za tip!
|
|
|
ALL |
|
(2.8.2016 17:48:12) No, já jsem si přečetla složení želírovacího cukru a opravdu nechápu, proč by tam měl být palmový tuk. Tak jsem si řekla, že tohle fakt kupovat nebudu.
|
susu. |
|
(3.8.2016 7:10:21) No, já používám Pektogel a tam by měl být jen cukr, kyselina citronová a pektin. Když vezmeš Dr, Oetkera, bývá to horší, ale tipuju, že ani tak v tom prášku kvanta palmového oleje nebudou.
|
ALL |
|
(3.8.2016 12:49:43) Ono ho tam asi moc nebude, ale tak nějak z principu mi tam vadí, když je tam úplně zbytečný. Pektogel mám doma v šuplíku , ale momentálně jsem na prázdninách bez vybavení a chtěla jsem využít zbytek borůvek co nejjednodušeji.
|
|
|
|
|