| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru

 Celkem 10 názorů.
 ALL 


Téma: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(31.7.2016 21:30:47)
Máte osvědčený recept? Poskytnete?
 dajmab 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(1.8.2016 11:20:13)
Hele, to půjde fakt blbě. Borůvky, to není jako rybíz, aby hned želírovaly samy od sebe. Můžeš vařit s cukrem a furt míchat a míchat, až se odpaří šťáva( anebo ji slij a zpracuj dále do borůvkové šťávy - dle množství) a zase míchat a čekat. Vytvoříš spíš něco jako borůvková povidla s cukrem. Zkoušela jsem jednou a vím, že pokud člověk nemá čas a chce mít v marmeládě kousky borůvek, je lepší sáhnout po tom želírovacím. Nebo můžeš přidat nějaký přírodní přípravek, např.Rettigová nedá dopustit na měchýř z vizy :-).
 ALL 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(1.8.2016 11:56:42)
Díky za radu.
 magrata1 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(1.8.2016 13:01:59)
na jemném struhadle nastrouhat nedozrálá jabka a vařit s borůvkama. V posledních letech želíruju jen jabkama. My teda nemáme rádi tuhé marmelády.
 Ningit 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(1.8.2016 13:08:02)
Můžu vřele doporučit následující postup: http://www.maskrtnica.cz/dzem-a-ja/
Mám vyzkoušeno z různých druhů ovoce, nevidím důvod, proč by to nešlo i s borůvkami. Vtip je v tom, že se ovoce nejprve prosype cukrem a nechá do druhého dne v lednici - pustí spoustu voňavé šťávy. Druhý den se postupně odebírá menší množství a rychle odpařuje na pánvi. Od té doby, co jsem vyzkoušela, jiný už nedělám - jde to opravdu rychle, výsledek je úžasný a hustotu si můžeš regulovat délkou vaření. Vyhovuje mi taky, že si můžu přípravu rozfázovat a dělat to postupně. Množství cukru je lepší si upravit podle chuti, když je ovoce hodně sladké, stačí i méně.
Druhá možnost by byla zkusit přírodní pektin, vyrobený z citrusových plodů. S tím nemám osobní zkušenost, ale prodává se různě v e-shopech.
 magrata1 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(1.8.2016 14:12:09)
jo, to s tím namačkáním a proslazením dělám taky, ono to pak i líp houstne, možná se uvolní pektin z ovoce. A jde to tak nechat v lednici i 3 dny, když nestíháš, povrch ještě posypu tenkou vrstvou cukru. Rozhodně nedávám cukr dle receptu, dávám mnohem míň, máme rádi chuť ovoce, ne cukru. Občas se něco zkazí, ale fakt to nestojí za řeč.
 ALL 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(2.8.2016 17:48:47)
Díky za tip!
 ALL 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(2.8.2016 17:48:12)
No, já jsem si přečetla složení želírovacího cukru a opravdu nechápu, proč by tam měl být palmový tuk. Tak jsem si řekla, že tohle fakt kupovat nebudu.
 susu. 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(3.8.2016 7:10:21)
No, já používám Pektogel a tam by měl být jen cukr, kyselina citronová a pektin.
Když vezmeš Dr, Oetkera, bývá to horší, ale tipuju, že ani tak v tom prášku kvanta palmového oleje nebudou.
 ALL 


Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru 

(3.8.2016 12:49:43)
Ono ho tam asi moc nebude, ale tak nějak z principu mi tam vadí, když je tam úplně zbytečný. Pektogel mám doma v šuplíku :-), ale momentálně jsem na prázdninách bez vybavení a chtěla jsem využít zbytek borůvek co nejjednodušeji.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.