(3.10.2015 9:01:20) Vše dobré a cenné je jen v čerstvém ovoci. Pak existují různě šetrné způsoby zpracování a skladování. Asi nejšetrnější by bylo ho nasušit a pak přidávat třeba do obilných kaší. Jo ale jsou v něm pecky. Máš odšťavňovač? Pokud toho nemáš kila, přidávala bych ho do jablečných aj. šťáv a snědla/vypila za syrova. Pokud máš lis na ovoce, který by zvládl ty pecky odlifrovat, a sušičku, můžeš udělat takové ty sušené ovocné placky, třeba rakytník + jablko.
Naložení do medu může být taky fajn, ale zkušenost s tím nemám.
(4.10.2015 20:06:42) Taktez kosticky stavy do mraznicky. Pak jeste v susicce ususit zbytek- slupky atd po odstavneni a to pak pridavat do bylinkoveho caje. Nebo zamrazit cele plody a obcas si par vytahnout a snist
(5.10.2015 10:31:02) Daleko nejlepší zkušenost mám s proslezeným rakytníkem. Plody je potřeba narušit, aby se cukr dostal do dužniny. Samozřejmě nekovovými předměty (dřevo, sklo, plast). Potom se ukládá vrstvička rakytníku a vrstvička cukru třeba do okurkové lahve, která se pak převáže celofánem a uloží do tmy. Po několika týdnech se oddělí sirup od pevné hmoty. Ten se potom požívá běžným způsobem. Vyloužené peckovičky se skladují v uzavřených skleničkách a používají se jako hrozinky. Pecičky nevyhazovat, ale naopak pečlivě rozkousat, jsou zdrojem cenného vitamínu A.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.