| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Medvědí česnek

 Celkem 11 názorů.
 Silvie03 


Téma: Medvědí česnek 

(12.4.2015 14:54:12)
Dostali jsme medvědí česnek. Dosud jsem ho nikdy nepoužívala. Nemáte nějaké tipy? Může se i zamrazit?
Četla jsem o něm, že je dobrý na snížení krevního tlaku - jenže já mám velmi nízký tlak. Nemůžu si jeho konzumací ublížit?
A jak ho zamaskovat do jídla pro děti, které cokoliv zeleného v jídle nesnášejí? :-)
 Anni&Annika 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 15:25:55)
davam ho do pomazanek / prevazne tvarohovych, ale jde to moza do kazde/, do salatu, do jidla. Zamrazit asi pujde. A neboj, nebezpecny neni. Mam taky nizky tlak a miluju ho~:-D
 Anni&Annika 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 15:26:26)
s maskovanim neporadim. Nase dite ji vsechno~d~
 sylvaina 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 15:39:55)
S maskovanim taky neporadim, on zkratka je zelenej. Je výborný v bylinkovem masle. A manžel ho tuhle dal do synové polévky. Sic byla zelena, ale byla to nejlepší dynovka za hodně dlouhou dobu.
 Anni&Annika 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 15:48:08)
jo, v bylinkovem masle je taky dobry~:-D
 Lucie, Sára, Danny 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 16:00:55)
Udělala jsem pesto a zamrazila
 Kukurice29+3. 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 16:21:17)
Do bramborové kaše.
 lela, rosa, niki 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 17:56:08)
take delam pesto. Ja to vyborne. V lednici vydrzi tyden, musi se jen dolevat olivovy olej - ja osobne stranse nerada zamrazuji,...
 magrata1 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 19:18:00)
pesto, pomazánky (nejrychlejší je nakrájet na nudličky a umixovat s pomazánkovým máslem), česnečka, přidat do špenátu- dávám 1:1
 Monika 


Re: Medvědí česnek 

(12.4.2015 22:36:14)
Měli jsme ho dneska udělaný jako špenát (bez česneku teda :-)) Jedno dítě to jedlo jako všechno zelené, druhému (co zelené nejí) jsme to nenutili (jí naštěstí třeba mrkev a kedlubnu, dokonce i salátovou okurku, i když ta zelená je). Zamaskovat tu barvu půjde asi těžko :-)
 verca 
  • 

Re: Medvědí česnek 

(13.4.2015 17:43:17)
Já dělám pesto - dvě velké hrsti posekaného česneku, 100 ml oliv. olej, 10-15gr sůl, ořechy nebo piniová /slunečnicová/ semínka. Nejdřív v mixéru rozdrtim semínka, pak přidám ostatní a mixuji na pastu - pesto, ve vyvařených skleničkách v lednici vydrží několik týdnů. Přiznám se, že jedna sklenička mi z lonska zbyla cca 3/4 roku a uplně v pohodě. Jen se do pesta nesmí dát parmezán, ten až před přípravou jídla.
Jinak mrazit, nesušit, pak se dělá víno a nakládám i tiknturu.
Nízký tlak snižuje hodně, takže pokud by jsi dala velké množství najednou, účinek to mít bude, může se ti motat trochu hlava, ale nic hrozného. Tak medvědovi zdar :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.