| KarlítKa | 
 |
(29.1.2015 11:09:03) Muž dostal chuť na huspeninu a protože má dojem, že mám příliš volného času, dal do velkého hrnce koleno, nějaké koření (to už jsem identifikovala), zalil to asi 10 litry vody a odjel na tři dny na služební cestu.  Nikdy jsme to doma nevařili podotýkám.
Takže jak z výše uvedeného polopatvaru vytvořit dílo, že kterého by se můj milý posadil na zadek? na internetu jsem našla recept podle Kluci v akci (velmi strohý) nebo podle Gurmánky (velmi obsáhlý). Netuhlo to, tak jsem skočila pro vepřové nožičky.
Stačí, když znovu koleno povařím s nožičkami a nechám vodu odvařit? Pak to naleju do mističek s kyselou zeleninou a pokrájeným masem z kolene? Gurmánka píše něco o mletí těch kůží   to pak přidám kam? prosím poraďte zoufalé ženě  
|
| Černá kronika | 
 |
(29.1.2015 11:26:57) Zrovna předevčírem jsem ho dělala. On má stejně každý svůj recept, svoje koření, zeleninu, vejce atd. Já dávám na 1 koleno 2 nožky (ale příště dám 3, aby byl ještě víc tuhý), uvařím doměkka, oberu a semelu včetně kůží. Semleté maso dám do hrnce, na to naleju zpět vývar, osolím, opepřím a ještě chvíli vařím, aby ještě lépe sulc "vázal". Na závěr přidám trochu octa a odstavím. Do odstaveného přidám 3 větší syrové semleté cibule a už nevařím a vyleju na velký plech. Příprava sulce je jednoduchá, ale spíš pracná a je dost nádobí.
|
| KarlítKa | 
 |
(29.1.2015 11:31:43) děkuju moc!!!! 
|
|
|
| Fren |
 |
(29.1.2015 12:19:21) to by si panečku naš fofík pomlasknul,ani bys tam nemusela dávat tu kyseloou zeleninu a lít to do mističek,s kůžema by sess taky nemusela krájet či mlít,to by vzal jednou ránou vše
|
| KarlítKa | 
 |
(29.1.2015 12:25:05) pošlu ti to i s hrncem    
je tím zamořenej celej byt       
|
| Fren |
 |
(29.1.2015 12:40:19) ale: LÁSKA je LÁSKA!! 
|
|
|
|
|