| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat maso z divočáka?

 Celkem 18 názorů.
 Vítr z hor 


Téma: Jak zpracovat maso z divočáka? 

(10.1.2015 11:20:29)
Je to neurčitelný kus mraženého masa, podle dárce uříznutý myslivcem jaksi zřejmě napříč zvyklostem a názvosloví. Potřebuji z něj udělat zítřejší oběd. Kus je to velký, takže co se nesní, budu muset vrazit zpět do mrazáku.
V životě jsem z něj nic nevařila, cílová skupina jsou moje děti, které divočáka v životě nejedly. Nezávazně zvažuji ragu. Namletí děti odmítly.
Nějaké tipy a triky? Děkuji.
 janna001 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:24:22)
Rozmrazené maso se už znova nezmrazuje, budeš to muset zpracovat celé. Pokud je toho hodně, udělala bych třeba 2 jídla a jeden pokrm zamrazila hotový. Podle typu masa bych udělala třeba to ragú, guláš, upekla. Nebo se s někým podělila.
 Vítr z hor 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:29:40)
Ano, samozrejme jsem myslela zmrazit hotové.
 Martina, 3 synové 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:25:46)
Do trouby a upéct. Budou se olizovat. ~b~
 Kalamity YANKA 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:29:04)
já bych to taky peklka~R^
do měkka, klidně dlouho
Jinak divočinu miluju, nedávno na firemní akci jsem měla "kančí na šípkové omáčce se špekovým knedlíkem" a jen co potkám nějakýho mrtvýho kance, jdu do šípkový~R^~R^~R^~R^

Jinak měnapadí klasika guláš, nebo jak říkáš ragú.
 Vítr z hor 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:30:29)
Nemám šípky :-( ale jinak zní dobře!
 Zuuuza 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:42:16)
Taky jsme měli na kančí na šípkové omáčce, výborné! A pak kančí řízečky, hodně načesnekované. Ty byly naprosto úžasné ~R^~w~
 Vítr z hor 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:33:06)
Ok, ale jak péct? Dlouze ci rychleji, v litináči pod poklicí či otevřené? Nějak ochutit či připravit?
Husu/kachnu už umím, panenku taky peču do poživatelna, ale bojím se, abych z divočáka neupekla podrážku.
 breburda71 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:44:18)
Teď jsem dělala poprvé v životě svíčkovou z jelena, taky jsem měla strach..Pekla jsem zakryté a podlité 2 hodiny na 200, pak zakryté 2 hodiny na 100 a pak jsem to nechala do rána zakryté dojít v troubě, maso bylo měkoučké..
 daba+holčička 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 11:40:05)
no já bych se zařídila podle toho jestli je to prorostlé, nebo libové. Kančí guláš je dobrý a taky je výborné kanco knedlo zelo :) to spíš z tučného. Pokud by to bylo libové, tak asi našpikovat a nějak upéct.
 Dari79 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 12:11:51)
POdle mě je divočáka do guláše škoda.

Jako základ upéct a pak podle možností (a lá Slavnosti sněženek) se šípkovou nebo se zelím... to není výmysl scénáristů, to je prostě to, jak se divočák jí...

Divočák se teda ale dýl nakládá, aby dobře změkl. Samo divoké koření k tomu...

Však receptů na netu najdeš hromadu.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 12:45:24)
1/2 guláš a klidne kus vcelku a do papiňáku se zeleninou na hodinu a svíčkovou - nezapomeň na koření, buď divočina/zvěřina, a hlavně nové koření a bobkový list.
 úča 
  • 

Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 19:39:31)
Já bych to nechala ležet na lince a utekla.
Nevím. Nezávidím. Asi to naložit do vína a koření a pak moc dlouho dusit na guláš...stejně to bude smrdět. Dala bych to na charitu nebo se pokusila s někým, kdo tohle rád, vyměnit za nějaké přijatelnější jídlo.
 foxyna 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 19:49:34)
Divočáka jsem dělala jen~:-D párkrát, ale nikdy nesmrděl, naopak to byla neskutečná lahůdka.~:-D
 vlad. 


Re: Mám zde divoké prase 

(11.1.2015 1:15:22)
Taky mi divocina smrdi
 Inaaa 


Re: Mám zde divoké prase 

(10.1.2015 20:24:22)
Uff, už jsem myslela, že běhá někde po zahradě...
 Vítr z hor 


Re: Mám zde divoké prase 

(11.1.2015 12:44:21)
Takze divocak je hotov. Udelala jsem variaci na ruzne svickove a gulase v litinovem hrnci, vyndala maso, zbytek rozmixovala, vrazila smetanu a malinovy balzam. Maso skryvalo jakousi kost, takze zrejme nezbyde. Maso se po trihodinovem duseni na plotne rozpada (nechtelo se mi poustet troubu, ohybat se atd.). V prubehu celeho procesu nic nesmrdelo, jestli to mam srovnat s kachnou, tak zlate divoke prase. S kachnou v troube se neda zit, s divocakem kdykoli.
 Vítr z hor 


Re: Mám zde divoké prase 

(11.1.2015 13:28:05)
Hm. Deti snedly pridelene maso, ale omacka nevyvolala zadne nadseni. Pritom privolani dospeli ochutnavaci ji shledali vynikajici. Hyml, detem se clovek nezavdeci!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.