Herbi |
|
(23.6.2014 10:28:22) Ahoj všem, ráda bych se dozvěděla recept na zálivku na salát, do které se ale nedává olivový olej ani med. Popřípadě nápad, čím se v zálivce tyto dvě suroviny můžou nahradit. Díky
|
Anni&Annika |
|
(23.6.2014 10:41:57) a muze tam byt jiny olej nebo jine sladislo?
Co tohle? 1 cajovou lzicku strednepalive horcice /davam i horcicova seminka 3 lzice majonezy trochu vinneho octa /podle chuti/ sul, pepr 1 lzice cukru trochu vody a bylinky ze zahrady.... klidne by sla vynechat ta majoneza
a cerstvy salat prelivam rozpustenym maslem a pak dam klasiku ocet, sul, pepr, curk, a voda..
nebo bych tam dala co najdu na zahrade z bylinek...estragon,snitlik, co ja vim a k tomu palmovy sirup/curk, citronova stava, sul, pepr, horcice, voda... ja jeste pouzivam citrovy a orechovy olej...
|
Herbi |
|
(23.6.2014 12:21:13) Díky.
Jiný olej i sladidlo být může.
|
|
|
Ajlili. |
|
(23.6.2014 11:01:07) Já dávám voda, ocet, sůl, cukr, pepř. Nebo kysanou smetanu, ocet, sůl, česnek.
|
|
withep |
|
(23.6.2014 11:42:32) Jiný olej být může? Pokud ne, prostě ho vynechej. Cukr, citron, sůl. Já tedy dávám agávový sirup, umeocet (a olej, většinou olivový, ale může být i jiný). Zkrátka něco sladkého, slaného a kyselého. Buď kreativní, na něco přijdeš
|
|
DaVinci |
|
(23.6.2014 11:48:10) Jakýkoliv jogurtový, ale tuku v salátu bych se nevzdávala. Bez něj nestrávíš vitamíny rozpustné v tucích.
|
Herbi |
|
(23.6.2014 12:22:23) No právě, nějaký tuk by v zálivce být měl...jogurt je dobrý nápad.
|
Monika |
|
(23.6.2014 12:58:29) Používáme normálně slunečnicový olej (i tam, kde je v receptu olivový), jsou i další oleje (údajně je na saláty dobrý arašídový, ale zatím jsem nevyzkoušela). Chutná samozřejmě jinak, ale když někdo tu olivovou chuť nemá rád ...
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(23.6.2014 13:02:45) Dvě lžíce plnotčné hořčice smíchám s jednou lžící oleje (chuťově výborn je ořechový olej, ale dá se dát i "obyč" slunečnicový. Pořádně umíchám, přidám lžičku octa nebo citronové šťávy a opět umíchám. Osolím, přidám půl lžičky kurupicového cukr, které jsem rozpustila ve lžíci vody a vše OPĚT pořádně umíchám. Teprve potom zálivku naředím vodou a zaliji salát. Moje sestřenka, co žije ve Francii říká, že na salátu je to míchání nejdůležítější. Francouzi mají takové přísloví, že salát mají dochucovat tři: Lakomec, marnotratník a blázen. Lakomec solí, marnotratník kyselí a blázen míchá a míchá....
|
|
|
|
|