Hanka 75 |
|
(21.6.2014 13:44:50) Chci ho na malé růžičky - v zimě z něj udělat polévku (ne např. na obalování)
Má se předtím povařit např. 5 min jako mrkev, nebo rovnou do mrazicího sáčku tj. syrový ? Se syrovým by to bylo jednodušší
|
Litevská...krychle |
|
(21.6.2014 13:49:08) mrazím ho částečně uvařený nebo spařený horkou vodou
|
|
angrešt |
|
(21.6.2014 15:23:46) Blanšíruju asi 1 - 2 minuty, méně se potom kazí.
|
Hanka 75 |
|
(21.6.2014 19:06:57) díky všem
blanšírovat to znamená na tu krátkou dobu ponořit do vařící vody tedy povařit, ale dát až do vařící vody ?
jak dlouho ho pak mohu mít přibližně na mrazáku ? a když z něj uvařím polévku je nutné ji hned sníst, nebo ji mohu ještě nechat napodruhé tj. ohřívat (vím, že lze uvařit a pak jednou ohřát a konzumovat, ale není vhodné ohřívat jídlo 2x, když takto květák povařím, mohu pak polévku ještě jednou ohřát nebo je vhodné jí sníst hned a ne po dalším ohřátí ?)
|
Modřinka |
|
(21.6.2014 23:09:39) Také blanšíruju, vhodím růžičky do vařící vody, zamíchám, ihned vylovím cedníkem a vhodím do lavoru se studenou vodou případně kostičkami ledu. Vylovím, okapu, v sáčcích zamrazím, používám do polévek/ placiček/mozeček/nákyp stejně jako čerstvý květák, tj. klidně polévku ohřeju druhý den k obědu. Mám ho v pultovém mrazáku až do příští sklizně a nic mu není.
|
Hanka 75 |
|
(22.6.2014 17:59:01) díky já neměla šikovný cedník na vylovení, tak jsem to všechno hodila do hrnce (povařila na konec asi 5 min, protože se mi to tak schladilo, že jsem čekala, než se to přivede k varu a pak povařila, tudíž asi víc než ty (jsem zvědavá zda nebude rozvařený) a nechala normálně schladnout a do sáčků. Tak se těším, že snad vydrží. Děti mi květák jedí, obyč květákovou jednoduchou polévku a tak jsem si radši udělala vlastní zásoby na zimu snad bude chutnat
|
|
|
|
|
|