| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak skladovat zákusky?

 Celkem 4 názorů.
 Viola 


Téma: Jak skladovat zákusky? 

(17.6.2014 20:06:32)
Potřebuju na čtvrtek upéct domácí zákusky z odpalovaného a listového těsta plněné pudingovým krémem (asi jako žloutkové věnečky nebo větrníky). Zítra mám jiné povinnosti, nebudu všechno stíhat. Můžu to upéct teď večer, naplnit a do čtvrtka odpoledne skladovat v lednici nebo to zgumovatí?
Případně můžu dnes upéct suché těsto a naplnit až zítra večer, do čtvrtka odpoledne nechat v lednici? V tom případě kde jeden den skladovat suché upečené těsto - venku v igelitu - neoschne? V lednici v igelitu - nenavlhne, nezgumovatí?
 ronniev 


Re: Jak skladovat zákusky? 

(17.6.2014 22:55:38)
Sama odpalované těsto nedělám, ale v mojí velké "pekařce" (podle vzoru kuchařka) píšou, že je nejlepší hotové pečivo zmrazit, těsně před podáváním buď půl hoďky při pokojové teplotě nebo pět minut v troubě rozmrazit a pak plnit, jinak prý zgumovatí. Té knížce bych věřila, peču podle ní hodně a všechno zatím vždycky fungovalo.
 libik 


Re: Jak skladovat zákusky? 

(17.6.2014 23:06:28)
Venečky "na pozítří" bych upekla a nechala do zítřka v míse na chladném suchém místě (já mám špajz) a zítra večer naplnila krémem a polila.
 Fren 


Re: Jak skladovat zákusky? 

(18.6.2014 12:24:11)
Nejlépe se skladují přeci v bříšku~;)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.