Viola |
|
(17.6.2014 20:06:32) Potřebuju na čtvrtek upéct domácí zákusky z odpalovaného a listového těsta plněné pudingovým krémem (asi jako žloutkové věnečky nebo větrníky). Zítra mám jiné povinnosti, nebudu všechno stíhat. Můžu to upéct teď večer, naplnit a do čtvrtka odpoledne skladovat v lednici nebo to zgumovatí? Případně můžu dnes upéct suché těsto a naplnit až zítra večer, do čtvrtka odpoledne nechat v lednici? V tom případě kde jeden den skladovat suché upečené těsto - venku v igelitu - neoschne? V lednici v igelitu - nenavlhne, nezgumovatí?
|
ronniev |
|
(17.6.2014 22:55:38) Sama odpalované těsto nedělám, ale v mojí velké "pekařce" (podle vzoru kuchařka) píšou, že je nejlepší hotové pečivo zmrazit, těsně před podáváním buď půl hoďky při pokojové teplotě nebo pět minut v troubě rozmrazit a pak plnit, jinak prý zgumovatí. Té knížce bych věřila, peču podle ní hodně a všechno zatím vždycky fungovalo.
|
|
libik |
|
(17.6.2014 23:06:28) Venečky "na pozítří" bych upekla a nechala do zítřka v míse na chladném suchém místě (já mám špajz) a zítra večer naplnila krémem a polila.
|
|
Fren |
|
(18.6.2014 12:24:11) Nejlépe se skladují přeci v bříšku
|
|
|