| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bílková poleva

 Celkem 21 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:36:07)
Dělám kávové oválky a patří na ně nahoru bílková poleva. Vloni jsem jí dělala podle návodu v kuchařce, ale byla pořád lepivá, nezaschla. Cukroví jsem musela nechat několik dní na plechách, než vyschla, ale utrpělo tím samozřejmě i cukroví, že nebylo v krabicích. Chci se tomu letos vyhnout, proto prosím, jestli nemáte někdo nějaký fígl, jak udělat bílkovou polevu, aby opravdu za pár hodin uschla a cukroví se mohlo schovat do krabic. Nejraději bych cukroví nechala bez polevy a jen pocukrovala, ale takhle právě řeším všechny druhy a aspoň u jednoho druhu bych chtěla, aby vypadalo na talíři jinak.
 Senedra 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:41:08)
No, na perníčky dělám bílkovou polevu a zatuhla vždycky.

16 dkg cukr moučka, několikrát prosít, přidat jeden bílek ( ještě ho vždycky protáhnu přes silonovou ponožku, aby byl opravdu jemný) a pár kapek citronu. Vymíchám, podle potřeby přidám cukr nebo citron.
 Meta 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:52:33)
Fígl je v tom, že nesmíš použít šlehač, použij na umíchání hnětací háky. Ten vešlehaný vzduch způsobí změnu vlastností.
A kdyby ti ještě někdy v budoucnu nechtěla schnout, lze použít fén ~t~
 Černá kronika 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 9:18:18)
Jo, to je fakt, vloni jsem vyšlehala klasicky sníh metlami.
Takže smíchat všechny suroviny, jak tu ostatní ženy radí, a vyslehat hákama?
 Meta 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 9:19:28)
Tak, nebo vidličkou, ale to já nerada ~:-D
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 9:23:10)
já dělám zcela ručně. Žádné metly a žádná elektrika.Jen dřevěná vařečka.
Vždy se povedl ~;)
 remus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:15:58)
To je nesmysl, zásadně bílkovou polevu dělám v robotu - šlehací metlou, včera jsme zdobili perníčky dávala jsem 250g moučkového cukru na tři bílky, ušlehat bílky, pak přidat poloviny cukru, ušlehat a dát druhou polovinu cukru, k večeru jsme to s dcerou zdobila, večer dala suché do kyblíku. každý rok stejný postup a v pohodě, v podstatě používám recept na sněhové pusinky, jen tam se nedává moučkový cukr.
 remus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:17:06)
Šťávu z citronu dávám taky.
 jentak 
  • 

Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:41:46)
Prosím a dá se ta bílkové poleva použít připravená i na druhý den? Nebo ztvrdne a musí se vždy připravit čerstvá.
 remus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:47:20)
No to ti na jistotu nepovím, třeba na pusinky ano, to jsem si jeden den připravila a druhý den je sušila, ale ty dělám pistolí, opravdu nevím, zda by ti to pak šlo dobře zdobičkou, určitě tomu vadí teplo, jak se drží ve zdobičce v ruce, tak se tím cukrem zahustí, když se zahřeje, takže si vždy dávám tak polovinu kapacity trubičky, aby se mi s tím dobře pracovalo. Ale jestli by si v zachovala úplně stejnou konzistenci v chladu, tak s tím zkušenost nemám.
 jentak 
  • 

Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:53:11)
Děkuji. Já spíš myslela, zda se ta poleva dá využít na zdobení perníčků /čárky/, nebo se připravuje v jiném poměru a zda by vydržela do druhého dne /teda tos psala, že nevíš, asi jsi to nezkoušela/.
 remus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:56:49)
Na zdobení perníčků jí používám, dělám jí prostě stejně jako ty pusinky, vyschne to krásně, jen dávám moučkový cukr, aby se mi to nesekalo ve zdobičce. Druhý den jsem jí ale používala jen na ty pusinky, nevyschne určitě, toho se bát nemusíš, v chladu to vydrží, ale nevím, jak by to pak šlo ven tím zdobítkem.
 jentak 
  • 

Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:58:08)
Aha - děkuji za vysvětlení.~x~
 Markéta.. 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:53:15)
15 dkg moučkového cukru 2x prosetého, 1 bílek, citronová šťáva (tak nějak jsem zmáčkla půlku citronu). A šlehat do husta. Kdyby byla hustá moc, přidat citrón.
Je to podle návodu na zdobící tubě a sama zírám, jak to funguje, čekala jsem nějakou zradu.
 Markéta.. 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:55:00)
Jo a šlehala jsem růčo šlehací metlou.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 8:55:59)
já mám letitý recept z perníčků - 170 g cukru a 1 bílek, pár kapek citronové šťávy a funguje ~;)
 Epepe 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 9:42:50)
Letos jsme dávaly na dva bílky 30 dkg cukru a stříkanec citronu a bylo to tuhé hned.
Šlehala jsem i ručně i metlama a povedlo se obojí.
 Winky 
  • 

Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 10:09:45)
mě teda jde i s tím klasickým el. šlehačem. Akorát toho citronu/šťávy fakt jen trošku, třeba 1 čajovou lžičku, jak je toho víc tak to lepí a neschne
 katka * 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 11:05:10)
taky dělám ručně - navíc "přiměřeně"...
nevíte někdo co se zbytkem? zbylo mi docela dost...a nevím co s tím...
 fillantropus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 22:34:06)
můžeš přidat půl lžíce solamylu. Zaschne do pár hodin.
 fillantropus 


Re: Bílková poleva 

(13.12.2013 22:34:07)
můžeš přidat půl lžíce solamylu. Zaschne do pár hodin.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.