Jyra |
|
(13.11.2013 18:57:46) Strýček gůgl neporadil tak se obracím s prosbou na Vás co vždycky dobře poradíte. Nemáte tip na koblihy nebo donuty bez mléka? Čím ho nahradit? Vodou nevím jestli mám nebo nemám. Děkují předem, uvítám každý tip.
|
Žžena |
|
(13.11.2013 19:00:49) Nahraď normálně vodou. Mlíko netřeba. Jde jen o stejný množství jiné tekutiny.
|
|
angrešt |
|
(13.11.2013 19:05:46) Vodou, popř. místo části vody můžeš přidat žloutek, budou pa jemnější.
|
Jyra |
|
(13.11.2013 19:45:17) Díky moc, nahradím vodou a žloutkem. A zkoušely jste místo smažení péct v troubě? Není to blbost? Tohle jsem někde zahlídla jako tip, ale nevím nevím.
|
Slonisko |
|
(13.11.2013 20:00:07) Já jsem zkousela myslím tyhle: http://www.recepty.cz/recept/vdolky-pecene-v-troube-13035, není to úplně jako vdolky, takovy trochu kříženec s buchtou, ale nebyly špatný.
|
|
angrešt |
|
(13.11.2013 20:09:05) Zrovna koblihy v troubě neupečeš, aby z toho byly koblihy, protože tam je důležitý ten moment ponoření studeného těsta do vroucího tuku, které způsobí prudké rozepětí bublin a kyprost koblihy. V troubě je, kvůli mnhoem pomalejšímu vedení tepla vzduchem, to ohřátí významně pomalejší a tak to nefunguje, vyleze z toho buchta.
|
Jyra |
|
(13.11.2013 20:10:57) Angrešte, díky moc.
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(13.11.2013 20:55:09) Dělám tohle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7000 jsou nesmažený a bez mlíka to určitě půjde.
|
|
Vanka |
|
(14.11.2013 8:31:52) Tak já mám doma několik receptů na koblihy bez smažení, takže to určitě jde. Já je zkoušela jednou z kuchařky od dr.Oetkera. Tuším že tam nebyl žádný speciální fígl, jen se po upečení prokrojily a plnily krémem, takže vznikla strašidýlka. Kdybys chtěla zaběhnu domu a nafotim. Dětem chutnali když byly čerstvé, druhý den už to nebylo ono. Ale my obecně na koblihy až tam moc nejsme.
Jo a moje máma celé roky dělala koblihy na suché plotýnce. Bylo to úplně stejné těsto jako na smažené, jen se víc vyvalovali. Moji bratři to milovali.
|
Vanka |
|
(14.11.2013 8:43:24) http://www.mamincinyrecepty.cz/kynute/koblihy-z-trouby
Teď si uvědomuju, že dost podstatné je to pořádné potření ihned po upečení. Ale je pravda že já na to mam asi dost okrajový názor neb mě vysloveně smažení kynutého těsta chuťově odpuzuje.
|
|
|
|