Manka+Cipísek |
|
(26.9.2013 7:39:47) Ahoj, chtěla bych udělat domácí játrovou paštiku, nějaké recepty už mám. Dozvěděla jsem se, že prý se musí paštika zavařovat na 2x, jeden den hodinu a druhý den dovařit taky hodinu. Že se prý z toho masa uvolňují nějaké toxiny či co. U receptů, které jsem našla na internetu, nikdo nic takového nepíše. Jak to teda je? A kdo z vás zavařuje, dal by jste mi sem nějaký váš ověřený recept? Děkuju.
|
Krupice | •
|
(26.9.2013 8:37:48) http://www.rodina.cz/nazor17276625.htm
|
|
lampetra |
|
(26.9.2013 8:44:12) UVařím ráno, do večera vystydne a ztuhne, do druhého večera sníme. Z 500 g jater je toho tak akorát.
|
Inka | •
|
(26.9.2013 9:19:45) Přesně, je rychlejší si uvařit čerstvou než to složitě zavařovat.
|
|
|
Evka | •
|
(26.9.2013 9:09:54) Dělám paštiky k okamžité spotřebě.
|
|
Svynka |
|
(26.9.2013 9:46:44) Určite by som nezavarovala.
|
|
magrata1 |
|
(26.9.2013 9:51:10) zavařit 2x a použít masová víčka. Já paštiky zavařuju, dělám toho haldu, jeden den se s tím paplám a pak mám na dlouho klid. Navíc je používám jako dárek
|
Manka+Cipísek |
|
(26.9.2013 9:56:39) Masová víčka? Tomu nerozumím. Co to je?
|
magrata1 |
|
(26.9.2013 10:48:41) to koupíš v domácích potřebách
|
|
|
angrešt |
|
(26.9.2013 10:21:59) Ano, přesně, tyndalizace + masová víčka.
|
|
|
|