lucilad |
|
(30.7.2013 20:10:29) Opravdu jsou kupované cereálie tak špatné? Mám pocit že ve výsledku, když si ho připravím doma, bude stejně kalorické jako to kupované. Navíc dnes je takový výběr příchutí, že si prostě musí vybrat každý. Dokonce i bez rozinek. Nevidím v tom vůbec rozdíl. Vy jo?
|
Ropucha + 2 |
|
(30.7.2013 20:16:56) Já jo, já rozdíl vidím. Doma si do muesli nikdy nedám umělé chemické přísady, ani tolik cukru.
|
|
Liki + dcera 8/11 |
|
(30.7.2013 20:18:43) Četla sem, že kupované cereálie jsou dost často přeplněny solí a cukrem. Když si doma smícháš vločky s rozinkami a ořechy, tak tam cukr a sůl sypat nebudeš, takže to bude zdravější.
|
|
Jarmilka. |
|
(30.7.2013 20:26:19) Bývají tam nekvalitní suroviny, víš co, to se zamaskuje, a taky se to dělá na palmovým tuku...
|
MarMat (+2) |
|
(30.7.2013 20:43:55) a taky bývá zapékané
|
|
Hana36 |
|
(30.7.2013 20:49:37) A co je tak jedovatého na palmovém tuku, který se nepřepaluje do 250 stupňů? Chápu ekologické hledisko, ale škodlivost palmového oleje z výživového hlediska je mi záhadou, když neobsahuje cholesterol.
|
|
|
Suza007 |
|
(30.7.2013 20:58:07) hlavně domácí je lepší - teď jsem si dělala domácí musli podle nejmenované kuchařky a s tučným bílým jogurtem z Lidlu je výtečné. Mám ho v bio kvalitě a namíchané přesně podle mojí chutě.
|
|
Moncaka |
|
(30.7.2013 21:09:06) Asi jak které, já kupuji v Penny, či Lidlu 1 kg musli za necelých 50 Kč, není zapékané jen namíchané různé druhy vloček, semínek, rozinek a oříšků. Já si jen do něj přidám mandle a kukuřičné lupínky. To zapékané mám také ráda, ale to nepovažuji za zdravou výživu, ale za mlsání, což také provozuji.
|
|
M_ |
|
(30.7.2013 21:10:31) Máš tam cukrů jako prase.
|
|
donjamimonja |
|
(30.7.2013 21:53:00) Hlavní je sledovat složení výrobku na obalu. A především rozdíl je mezi musli - suché sypké vločky ochucené ovocem, ořechy apod. a krusli - to je musli, ale zapečené pomocí ztužených tuků s velkým množstvím cukru. Takže jestli kupované musli obsahuje jen různé vločky, ovoce a ořechy, nevidím v něm nic nezdravého, ale naopak. Kalorické je, to samozřejmě, tak jako každé jiné obilné produkty, kalorie navýší i ořechy nebo sušené ovoce. Na porci dle hmotnosti strávníka a pohlaví je myslím 30 - 50 g úplně v pořádku. Pokud chlap sní k snídani i 100 g, je to pořád ok.
K palmovému oleji - cholesterol jako takový neobsahuje, ale svým složením ho zvyšuje. Je to sice rostlinný tuk, ale obsahuje převážně nasycené mastné kyseliny, tak jako sádlo nebo máslo. A ještě když se pěkně chemicky ztuží, není o co stát. Nehledě na ekologický aspekt pěstování palem, kácení pralesů, práce dětí apod. Prostě je to levná záležitost, která se jen tak nepřepálí, nemá chut, tak se dá cpát do všeho a bohužel cpe...V ČR není povinnost druh rostlinného tuku na obalu uvézt, stačí rostlinný tuk...skoro vždy se ale jedná o tuk palmový, bohužel...třeba Delissa - směs palmových, kokosových a řepkových olejů - ten jediný je ok, kokosový je na tom podobně jak palmový. Někde ještě npíší - tropické oleje, to aby to znělo víc nobl, to je pak kokos a palma jak vyšitá
|
|
|