| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Proč se nemá znovu zamražovat maso?

 Celkem 32 názorů.
 FialoFka 


Téma: Proč se nemá znovu zamražovat maso? 

(14.3.2013 14:40:27)
Ahoj všem!

Včera jsem od kamarádky dostala prý "přednarozeninový dárek", přinesla mi do práce mraženou kachnu. Mrazák v práci nemám, tak jsem jí dala do lednice s tím, že jí doma hodím do mrazáku, že nestihne rozmrznout. Jelikož jsem tatar, tak jsem ji v práci zapomněla a jelikož dojíždím poměrně zdaleka, tak jsem se pro ni vrátit nemohla a vezmi ji domu dnes, ale už je rozmražená.

Jenže já držím momentálně linii a pečenou kachnu nechci a můj má již třetí týden dnovej záchvat a kachna by mu taky nepomohla. Poslat dál ji nechci, jsem lakomá :-D

Prosím, dejte mi někdo povolení ji znova zamrazit!!!
 Xantipa. 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:45:09)
Že prý v tom mase se nastartují ty bakterie a ty po rozmražení jedou jak šílený a už se nezastaví. To nevím - ale četla jsem to tak. Tudíž že prý i znovuzamražené maso se může zkazit.
Ale zas si myslím, že některé obchody klidně zamrazí už rozmražené. Tak si vyber~;)
 angrešt 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:49:39)
jak píše Xantipa.
A mrazák bakteriím vůbec nic nedělá, jen některým zastavuje množení, některým ani to ne.
 Bouřka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:45:53)
To bych nedělala, už se pomnožili nějaký ty potfůrky. Naíc bych řekla, že už to pak ani chuťově nebude ono.
 Zuuuza 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:50:39)
Fial, dej ji zamrazit. A až ji pak budete jíst, tak uvidíš, jaká bude tvá linie ~t~ Sorry, černej humor.. Ne, nedávala bych to zmrazit. Kvůli bakteriím.
 angrešt 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:52:22)
Co ale můžeš udělat, je kachnu povařit a rychle zchladit a zmrazit. Pak se dá bez problému péci i předvařená. Ten vývar z náí si k tomu můžeš zamrazit na podlévání.

povaření zlikviduje masu bakterií, které se pomnožily rozmrazováním.
 Zuuuza 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:55:58)
~R^
 angrešt 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:56:42)
jenže ono nejde o zahubení bakterií při finální úpravě, pokud bude dostatečná, ale o to, že se to maso postupně kazí (vpodstatě hnije) při tom rozrazení/zmrazení.
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:01:49)
Tak já ji asi upeču, udělám k ní vídeňský knedlík z celozrnných housek a zelíčko. Ach jooo.
Kamarádi k nám nepřijedou, bydlíme šejdrem na samotě, budeme se muset obětovat sami ~:-D
 Zuuuza 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:04:52)
Tak se obětujte ~:-D Dobrou chuť ~w~~v~
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:17:57)
Zuuuzo, Persepolis, děkuji :-D POzvala bych vás, ale co si pamatuju, obě jste dost z ruky :-)
 Zuuuza 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:19:21)
No to jsem dost z ruky. Ale kachnu já nepapám. Tak ať se povede ~x~
 Ivatema 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 17:33:18)
Víš co? Tak ji přivez k nám-až pojedeš na tu jarní kávu, jak jsi slíbila. Pod okny už rostou sněženky, raší tulipány a narcisky.....ale dneska je teda chladno i tady.
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 20:10:28)
Ivatemo, ja ti nedavno odepisovala na Soumenkach, ja to tve tema nestihla, bohuzel uz bylo smazane, takze jsem to nevidela :( to me moc mrzelo. Tady vcera napadlo 20 cisel snehu a rano bylo 12 pod nulou, ale minuly tyden jsem snezenky videla (bohuzel jen u sousedu, asi jsem je v lete vyplela :D) a dokonce uz jsem jaro CITILA! Takze jsem spokojena :)

zenetko, to je dobry napad, ale bohuzel kamaradka nemuze, jsme fakt dost zruky :(

No kachna je mlada, mala, to zmakneme :) uz jsem dnes koupila zeli a housky a petrzelku na videnaky :)
 Ivatema 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 21:24:37)
Tak aspoň že se ti to doneslo, jak na tebe myslím ~t~. S foťákem jsem se plazila pod balkonem, kličkovala mezi psíma hov..., abych ti udělala radost.
Tak znova
~x~
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(15.3.2013 6:29:26)
Foto není k dispozici, jaktooooo? :-(
 Ivatema 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(15.3.2013 12:21:30)
Někde se stala chyba-tak ještě jeden pokus..
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(15.3.2013 12:52:52)
Jůůůůůů, krásná! :-) Děkuju! ~x~
 Persepolis 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:05:04)
To bude ale krutá oběť~:(
Hned bych se obětovala s Tebou~R^
 Li. 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:52:45)
Já bych ji dala zamrazit. Aý se následně bude za čas péct, tak se bakterie zničí.
 Persepolis 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 14:54:41)
Fial, vypadá to, že jí budeš muset sníst.
Pozvi kamarády.
 dadlenka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:04:17)
tak ji upeč, a upečenou dej do sklenic a zavař:-) Teta takhle dělávala krůtu a byla úplně mňamózní.-)
 Theodora.1 
  • 

Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:11:08)
A co konfit a pak do lednice?
 FialoFka 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:13:39)
Co to toto?
 Theodora.1 
  • 

Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:31:17)

Stehýnka a prsa naložíme do (hrubé) mořské soli a v chladu necháme 12-24 hodin odpočinout. Poté je opláchneme pod tekoucí studenou vodou a velmi dobře osušíme.

V hrnci, nejlépe litinovém, pomalu rozehřejeme sádlo a maso do něj dáme povařit. Maso musí být v sádle zcela ponořeno a důležité také je, aby sádlo jen lehce probublávalo!! Takto upravujeme asi 3 hodinky, klidně víc. Maso vyjmeme a vložíme do teriny či sklenice. Sádlo necháme asi 30 minut vychladit, poté ho přefiltrujeme a přelijeme přes maso, které musí být sádlem zcela pokryté. Nádobu uzavřeme a v chladu necháme nejméně 2 týdny odpočinout. Před příprovou nechat povolit smáznout tuk a opéct na pánvi. Klasika k tomu jsou Lyonské brambory, ale zelí taky dobrý.
 angrešt 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:17:20)
také dobrý nápad, ale u konfitu je riziko botulismu, takže ani v lednici nevydrží nějak zásadně, aby to mělo smysl - posun kachny o tři dny asi nic neřeší.
 Theodora.1 
  • 

Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:27:13)
Tak když je zcela zalité sádlem a nehrabe do toho, tak to v lednici vydrží 2 - měsíce.
 angrešt 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 15:35:28)
No to je právě to, o čem jsem psala - vydrží ve smyslu zkažení se aerobními bakteriemi, ale je tam riziko botulismu - to nezáleží na tom, jeslti se do toho hrabe, naopak tím hůř, pod neporušeným sádlem je dokonale anaerobní prostředí.

Právě ze zakrytí masa a uzenin sádlem znikl starý název "klobásový jed"
 štěpánkaa 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 16:44:48)
upeč ji nebo jinak tepelně uprav a zamraž to maso zpracované. jinak riskuješ přemnožení bakterií~d~
 neznámá 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 17:16:38)
Já se přiznám, že bych jí zamrazila a použila v nebližším možném termínu, tak do 14 dnů. Bakterie a fujtajbly zničí teplota.

Po přečtení diskuze bych volila Angreštův nápad. Kachnu předvařila a zamrazila.
 štěpánkaa 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 17:28:22)
toxiny žádná teplota nezničí~Rv
 spadlá z jahody 


Re: Proč se nemá znovuzamražovat maso? 

(14.3.2013 17:34:56)
Tak pozvi tu kamarádku, aspoň vám s tím pomůže a nebude to taková kalorická darda na dva lidi.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.