Stehýnka a prsa naložíme do (hrubé) mořské soli a v chladu necháme 12-24 hodin odpočinout. Poté je opláchneme pod tekoucí studenou vodou a velmi dobře osušíme.
V hrnci, nejlépe litinovém, pomalu rozehřejeme sádlo a maso do něj dáme povařit. Maso musí být v sádle zcela ponořeno a důležité také je, aby sádlo jen lehce probublávalo!! Takto upravujeme asi 3 hodinky, klidně víc. Maso vyjmeme a vložíme do teriny či sklenice. Sádlo necháme asi 30 minut vychladit, poté ho přefiltrujeme a přelijeme přes maso, které musí být sádlem zcela pokryté. Nádobu uzavřeme a v chladu necháme nejméně 2 týdny odpočinout. Před příprovou nechat povolit smáznout tuk a opéct na pánvi. Klasika k tomu jsou Lyonské brambory, ale zelí taky dobrý.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.