Pumpala |
|
(29.1.2013 20:23:08) Ahoj všem, zajímá mě, jaké potraviny nebo suroviny(např.domácí džemy, bylinky) nakupujete výhradně a výhodně přes internet. Děkuji
|
Vítr z hor |
|
(29.1.2013 20:29:06) Co Tesco dá
|
Vítr z hor |
|
(29.1.2013 20:30:41) Jo a speciality, které v kamenných obchodech obvykle nenajdu, většinou LatAm kuchyni, teď jsem objevila shop s Thajskou.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 20:47:24) hoď thajskou, sím!
|
Vítr z hor |
|
(29.1.2013 21:16:53) Myslím, že to bylo na www.Toppotraviny.cz Po víkendu mám nový impulzy, tak se vracím k pokusům s choo chee
|
|
|
|
|
Margot+1 |
|
(29.1.2013 20:45:56) svého času jsem přes internet objednávala farmářské bedýnky + přidružené produkty (džusy, vejce, zabijačkové produkty), ale už to nedělám. Za prvé jsem měla dojem, že obsah bedýnek čím dál méně odpovídá ceně, za druhé už mám zahradu a tedy vlastní sezónní zeleninu.
|
Pumpala |
|
(29.1.2013 20:48:23) Margot, tak vlastní zahrada je jistě dobré řešení Já mám veliké štěstí, že mám od rodičů maso, vejce a brambory...
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 20:48:58) Mám stejnou zkušenost s bedýnkami (tedy ne přes net) - taky se bedýnky vyprazdňovaly a vyprazdňovaly s plynoucím časem... a pak se v nich náhle začaly nenápadně objevovat dovozové kusy z velkoobchodu... nejdřív po jednom, ale když už to bylo dokonce v plastové síťce...
|
Margot+1 |
|
(29.1.2013 20:55:30) angrešt, tak takhle zlé to u nás naštěstí nebylo... Ale tam, kde dřív byly jahody / švestky / hrášek /ořechy / patison, najednou zůstala jen mrkev, celer, kapusta, brambor jen pytlík. Ale třeba to udělal jen blbý podzim. Každopádně do paneláku to bylo (zvlášť ze začátku) fajn. Když máš alespoň malou zahrádku, dá se vypěstovat dost. A koupit brambory do sklepa je taky jednoduchý.
|
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 20:55:41) v síťce!
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:07:15) Nojo, první bedýnka se síťkou byla i naše poslední - ale kdoví, zda to pak třeba pokračovalo i k cedulce "made in Spain"
|
|
|
Pumpala |
|
(29.1.2013 21:00:44) angrešte a jakou kupuješ čokoládu? máš tip i na horkou čokoládu?
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:08:50) čokoládu tady http://www.svetovacokolada.cz/ horkou čokoládu si dělám normálně z hořké čoko rozpuštěné ve smetaně, pak to doliju horkým mlékem.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:11:03) tak na svetovoučokoládu jsem nakrknutá, ten kaštanovej krém byl zcukernatělej a nedá se to jíst (schovala jsem ti to ukázat) a nakupovala jsem na konci října čoko jako dárky k Vánocům a některé měly expiraci v listopadu!!! A tak jsem dala omylem prošlé nikdy víc u nich...
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:11:55) (kdyby ty procházející byly v akci, budiž!)
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:19:43) Sakra, to mě mrzí Já od nich měla čokolády vždy v pohodě, ale je pravda, že už jsem neobjednávala, ani nepamatuju. Reklamovalas to?
Jo, ještě jsem zapomněla na další objednávané potraviny - jsem věrný zákazník pražírny kávy Doubleshot A taky jsem si kupovala dřív musli od Mixitu, ale po porodu mi musli úplně přestalo chutnat, tak už nekupuju.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:31:08) No nereklamovala, já si toho šimla až po Vánocích, když mi jedna zbyla a doptala jsem se, že nebyla jediná a ten kaštanový krém jsem myslela jen, že je to nezvk, ale prý to takhle fakt nemá být.
Já kupuju kávy Káva Českáva - COFFEEANDTEA.cz, čerstvě mi to napraží a pošlou. je fair trade, což je pro mě důležité.
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:32:09) Hm, tak to jsou syčáci teda
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:34:31) njn, stane se... ale hořká cihlička byla boží:
|
|
|
|
|
|
Peppa |
|
(29.1.2013 21:19:11) A zkusila jsi od nich někdy nějakou směs na horkou čoko? Dostala jsem chuť. A díky za tipy na ryby, našla jsem i rozvoz v Brně, super!!
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:21:47) Ne, směsi na horkou čokoládu nekupuju, nechutná mi to. Jedinou, kterou bych brala v instantní podobě, by byla l´Africain z Angeliny - ale tu asi do Čech nikdo nevozí
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:33:32) já se dívala na složení běžného prášku orká čokoláda do automatů a má asi 14 éček
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:35:13) Místo čokolády ale te´d chroupu kakaové boby a mám to bez cukru
|
|
|
Peppa |
|
(29.1.2013 21:41:53) A to musli z mixit ti chutnalo? Kupujeme klasika musli v obchodě, tak bych zkusila něco jiného a byla bych zvědavá na rozdíl. Mají docela vtipné stránky :)
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:46:08) Mě to připadá předražené, kupuju ingredience v biodomově a jemné vločky v Lidlu a je to moc dobré, lámu si do toho i kousíčky čokolády... vychází mi to o polovinu levněji...
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:52:15) To ano, vyjde to dráž. Ale vzhledem k tomu, že většina lidí musli kupuje stejně hotové v krabicích, tak takováhle volnost virtuálního předmíchání není vůbec špatná,v porovnání s hotovými krabicemi to vychází cenově nastejno. Možná tak budu jednou synovi nenápadně podstrkávat zrní, předpokládám, že klikání ho bude bavit
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:53:38) Mimochodem, momentálně jsem přešla na vločky z DM, mají tam různé obilniny, tak se z toho dá kombinovat.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:54:44) V DM jsou super vychtávky angreštku, prosím tě, nemáš zkušenosti s jogurtovačem?
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:57:47) Jo a mám pomalý hrnec! zítra v něm jdu dělat to, co jsem teď jedla v Pivovaru Bašta, žebírko na kořenové zelenině s křenem. Recept neznám, tak jsem zvědavá, co se z toho vybulví, doufám, že to dopadne podobně jako můj nedělní hokus pokus dančího na hříbcích a žampionech v UHO s moukovými noky
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:01:14) Mám přímo dva Jeden český, takový ten malý termostat, který má dole topmou plochu, na to se postaví skleničky a přiklopí se to deklem. Ten mě moc neba, protože když už se s tím patlám, tak mě nebaví se mrcasit s tak malými skleničkami, když pak potřebuju stejně tři najednou.
A pak mám jogurtovač, který mi přivezl brácha z Austrálie. A to je vlastně obrveletermoska, v níž je uvnitř taový držák a do držáku se strční nádoba se směsí a okolo se nalije teplá voda. a veletermoska se zavře a vyleze z toho krásný jogurt. A je šikovně v jedné tuším třičtvrtěkilové nádobě. Je mnohem lepší.
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:03:10) Tenhle to je http://www.easiyo.com/the-easiyo-system/index.html
asi se to spíš vykoření, než vybulví, ne?
|
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:05:28) Hezký! No já mám ten klasický, mě to neva, jogurtu moc nesním, to je hlavně pro kluky, chtěla jsem se zeptat, má se tam dát mléko, jogurt, to je jasné, ale to sušené mléko, můžu dát pro Toníka UM? Díky.
No vybulví! Bude tam bulva, celer bulvatý!
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:16:16) Já bych Toníkovi domácí jogurt nedala. Maximálně, pokud bys kupovala čistou mlékárenskou kulturu. Ale při očkování kelímkovým jogurtem se tam pomnožují pěkné hnusy, které malému dítěti... no já teda ani náhodou. Už jsem to tu někdy možná psala, kdysi jsme si jen pro zajímavost vykultivovali, co vyroste z kupovaných jogurtů. A kontaminace tam byla vším možným. Ono v tom kupovaném kelímku je to v naprosté menšině, žádoucí kulutra tam, díky optimálním výrobním podmínkám, zcela převažuje, tak se nic neděje. Ale při pasážování doma, kdy se s tím manipuluje, ani zdaleka nejsou udrženy celou dobu optimální teplotní podmínky... se klidně může stát, že se tam namnoží mnohem vyšší poměr hnusu. Jedna z věcí, která nám tam tehdá vyrostla, byla neisserie. To bych opravdu nechtěla dítěti dát do pusy.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:20:53) Aha, tak to jsem netušila. No chtěla jsem dělat z jihočeského ve skleničce nebo co kupuju z farmy, ten je skvělý. A co se po požití takových bakterií může stát? Tedy on už domácí jogurt měl, tak už je asi kontaminovanej a tak abych věděla, co mám očekávat, že mu vroste z uší
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:22:03) Jo a dá se sehnat, tak by to mělo být OK, tedy při použití kultury, jde použít místo sušeného mléka UM? Díky.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:23:20) Jůů, tyhle stránky vypadají dobře!
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:23:31) pardon http://www.dobrykolonial.cz/
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:24:43) http://www.dobrykolonial.cz/Mlekarenske-kultury-pro-vyrobu-syru/229-ml%C3%A9k%C3%A1rensk%C3%A1-kultura-Bulharsk%C3%BD-jogurt
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:28:15) No tak právě tu mám Žluťásek byla tak hodná, že mi ji koupila u nich v obchodě, kde ji ještě neměli pozastavenou.
Ale jinak jsem vždycky používala kultury z Milcomu, jdou poslat poštou, ale v Praze mají i přímo obchod.
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:29:57) UM tam asi dát jde, to nevím, možná se to bude chovat trochu jinak, má jiný poměr cukr/tuk/bílkovina.
|
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:25:29) Nevím, protože nevím, jaká to byla přesně neisseria (specifikaci už jsme nedělali, to už by lezlo do peněz na takové blbnutí). Ale může tam být fakt cokoli. Mně je to fuk, jeslti mu dáš či nedáš domácí jogurt. Já bych to prostě neudělala.
a když už byhc to měla potřebu činit, tak bych koupila tu kulturu (teď mám od žluťáska poslanou novou kulturu, tak plánuju zkusit, ale samozřejmě dítěti to nedám)
Ještě taky nedávám do jogurtu sušené mléko, nemám ho ráda, používám ho jen mimo civilizaci, kam nelze vézt čerstvé. Jinak do mléka na jogurt míchám kelímek smetany.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:33:43) Aha, aha, díky za hromadu info, jdu shánět! No já neříkám, že na tebe nedám, spíš abych věděla, co tak z toho odhadem může být, průjem, nebo něco vážnějšího, já se v tom fakt nevyznám. No seženu nějakou tu kulturu, zkusím UM a kdyžtak dám smetanu, to je dobrý tip. Já právě nedala nic poprvé (nebylo a na jogurtovač jsem se třásla) a vyšel mi spíš kefír, tedy extra to nevadilo, skončilo to v mojí čuněcí fazolkové kyselé polévce.
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:37:14) Když vyjde spíš kefír, tak to znamená spíš nedodržení teplot (mezofilní kultury rostou při pokojové teplotě) a krátkou dobu jogurtování.
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:38:29) áá, díky! To bude asi ta doba... Nebo už byl ten jogurt přešlý smutkem
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 22:39:00) Tak brou a opravdu díky. BTW čekám na termín sushi, už mám i uklizeno
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:40:39) No to se těším, již měsíc chodím na japonštinu, tak už vím, jak se řekne ryba a rýže
|
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 22:40:00) Asi šel okolo bůh zápachu (jestli znáš Cestu do fantazie, jak se jim tam v miskách sesedne snídaně)
|
|
|
|
|
|
|
erika,2 děti |
|
(30.1.2013 11:22:57) Vzpomínám si, že to stejné říkal výživový poradce Petr Havlíček v tom pořadu o hubnutí.
|
|
|
|
|
|
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:54:03) Jo, projekt je to krásný viděla jsem je myslím v Dnu D, moc jim fandím, jen teď potřebuju ušetřit
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:54:30) Co je Den D?
|
Elíláma |
|
(29.1.2013 21:55:55) To byl pořad o začínajících podnikatelích, žádali tam boháče o počáteční investice, reality show na houby, ale projekty byly zajímavá inspirace, v čem se lidé pokouší dělat, no někdy legrace...
|
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(29.1.2013 21:50:03) Chutnalo mi moc - vždycky jsem si do něj namíchala jen to, co mi chutná A mají přísady dobré, neměla jsem od nich nikdy třeba žluklé oříšky, což je v krabicích v obchodě každou chvíli. Ale pozor, pokud si budeš míchat, ty dávky přísad jsou dost malé, chce to naklikat si tam zvolené příchuti 3 - 4 dávky, aby to nebylo samé zrní.
Obzvlášť povedenou kombinaci, kterou jsem si vytvořila, si vybavuju "višně v čokoládě" - 4 dávky višní, pak nějak čokoládové ruličky tmavé i světlé, čokokulky, pak mandlové plátky a ještě něco, už si to nepamatuju.
Ale prostě mi musli úplně přestalo chutnat, nevím proč, Mixit za to nemůže, že už u něj neobjednávám. Po porodu mám potřebu mít vločky teplé, tak snídam vařenou ovesnou kaši. Studené mléko/jogurt se studeným musli mi přijde momentálně úplně nejedlý
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jana Z. |
|
(30.1.2013 19:39:20) Pres net whiskey a norsky syr - Gudbrandsdalen, syr z karamelizovane syrovatky, mnam... :))
|
|
|