| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zákulisí pizzerie

 Celkem 18 názorů.
 Lei 


Téma: Zákulisí pizzerie 

(17.1.2013 21:38:07)
Hezký večer,

dnes jsme u večeře (špaget) uvažovali, jak to vypadá v zákulisí pizzerie - konkrétně to, jak se vaří těstoviny v závislosti na objednávkách hostů. V nabídce je hodně druhů a vycházím z toho, že jsou připravovány čerstvé. Jak to probíhá? Když si dva od stolu objednají řekněme špagety, třetí tagliatelle, čtvrtý penne, pátý třeba lasagne...mají spešl nádobí, které umožňuje vložit třeba nějaké kovové sítko s jednou porcí těstovin, takže by tam mohl stát velký kotel vroucí vody, ve kterém by se vařily naráz různé druhy? V restauraci je pochopitelně víc lidí najednou, takže těch špaget se třeba vaří najednou víc, ale třeba taky ne. Nejde mi o polední menu někde v restauraci s jídelním lístkem a la bible, kde mají také těstoviny s něčím, ale vyloženě o pizzerii, kde fakt přistává na stole velmi brzy po objednávce talíř s prokazatelně čerstvě uvařenou pastou. Kdo ví, jak to chodí?
 aach 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 21:45:58)
ohřívají již uvařené
 Lei 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 21:51:40)
No, tam, kam chodím, o tom dost pochybuji ~d~.
 vlad. 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:14:33)
Lei, taky se mi tomu nechce věřit. Samozřejmě, že nevylučuju, že jsou hospody, kde se to děje. Ale zároveň doufám, že vaří čerstvé ~w~
 Žžena 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:01:56)
v Ano,šéfe! to měli. Vypadalo to jak takovej ten friťák na hranolky, co mají u mekáče. Prostě lázeň s vroucí vodou a do toho právě dávali ty sítka s porcema těstovin (tvarově taky jako ty sítka na hranolky u mekáče). Jak se ten prístroj jmenuje, netuším.
 Lei 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:04:11)
Ha! Tudy k hradu ~;).
 Žžena 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:07:31)
Jo a koukám, že se to jmenuje vařič těstovin. Vyhledej si pojem na seznamu, vyhodí Ti to obrázky.
 Lei 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:21:08)
~R^~g~ dík...tyjo, bych se tam chtěla podívat, za ty lítačky do kuchyně...
 angrešt 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:42:59)
Jo, přesně to jsem chtěla napsat, vařič těstovin.
 štěpánkaa 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 23:18:28)
zajímalo by mě, jak často v tom měněj tu vodu~d~
 Lei 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(18.1.2013 9:57:52)
To je taky dobrá otázka.
 Klarisanek 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(18.1.2013 8:45:43)
Taky jsem ten dil videla, myslim pred 2 tydny to bylo. Tak by se to melo delat, verim ovsem tomu, ze ve vetsine ceskych pizzerii to tak nedelaji. Vsak i v tomto dile bylo videt jak silene to tam placali nez je to Polreich naucil. Mimochodem vyzkousela jsem to, co je tam ucil a uz bych testoviny jinak nedelala, fakt vyborny.
 kreditka 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:02:40)
No co jsem viděla v jedné hospodě tak se normálně uvařily a strčily do nádob (nevím jak se jim říká) kde se udržovaly teplé. Nebo jsem viděla ale ve vesnické hospodě že se dal hrnec s uvařenýma těstovinama na druhý hrnec kde byla vroucí voda a tak se znovu ohřívaly - trozdíl od čerstvých jsem nepoznala...
 Svitka + 06/2011 + 10/2016 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:14:49)
No, to musí bejt pěknej humus. Těžko by zvládly aldente...
O no jde taky o to, jak by to správně mělo být a jak se to dělá...
 Lei 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(17.1.2013 22:22:53)
Svitko, to jsou takové "al celodenně" ~:-D.
 Murielle 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(18.1.2013 6:07:09)
Uvaří se na půl, jen aby změkly a pak se zmrazí na porce. Když si host objedná, mrskne se to do hrnce s vařicí vodou na dalších pár minut, tím se to dovaří a je toho i správný objem. Mezitím se připraví omáčka, těstoviny se do toho vrhnou a všechno je hotovo do deseti minut.
 adelaide k. 


Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(18.1.2013 9:36:57)
V dobré restauraci na to mají spešl vařič, v těch ostatních - to asi raději nechci vědět :-)
 Lenka 
  • 

Re: Máte někdo zkušenosti ze zákulisí pizzerie? 

(18.1.2013 10:11:58)
Pracovala jsem v několika pizzeriích v Praze. Těstoviny se uvařily ráno ve vetším množství od každého druhu, scedily se a daly do lednice. Během dne se bralo a ohřívalo. Nikdy se nedávaly zbylé z předešlého dne. Vždycky ráno se uvařily čerstvé. Když to fakt ten den spotřebuješ, není poznat, že nejsou uvařené "právě teď".

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.