gf fgfhf |
|
(2.1.2013 18:53:48) Děláte někdo, máte recept? právě jsem se dívala na peklo na talíři na téma tav. sýry a rozhodla se že už je dětem kupovat nebudu, ale drahé žervé se mi taky kupovat nechce malý kelímek a namažu z toho tak 1 krajíc chleba.
|
aach |
|
(2.1.2013 19:02:59) chceš recept na výbornou domácí lučinu?
|
gf fgfhf |
|
(2.1.2013 19:06:49) jj něco už jsej si našla na netu a koukám, že je to jednoduché pouze tučný jogurt dát do lednice v plátýnku a nechat odkapat přes noc a pak dochutit.
|
aach |
|
(2.1.2013 19:17:37) asi tak. pošlu ti na mail odzkoušenej jednoduchej recept.
|
aach |
|
(2.1.2013 19:20:50) na 1/2 kila lučiny
3 velké bílé jogurty 1 smetana na vaření ev. i šlehačka špetka soli
vše smícháme, a dáme do cedníku s plátnem okapat do druhého dne. dochucení už záleží na každém.
|
kantýna | •
|
(2.1.2013 19:27:14) a jakou to má pak trvanlivost,prosím?
|
aach |
|
(2.1.2013 19:31:19) u nás asi hodinu
|
kantýna | •
|
(2.1.2013 19:33:07) což o to, u nás o moc déle taky ne...ale kdyby přece jen, tak jak dlouho to lze mít v ledničce a postupně konzumovat?
|
aach |
|
(2.1.2013 19:35:05) 5 dní
|
|
kantýna | •
|
(2.1.2013 19:37:59) mooooc a moc díky...K.
|
|
|
|
|
|
Luiza |
|
(2.1.2013 19:32:52) Co je, prosim, smetana na vareni? Nebydlim v Cesku, tak abych koupila tu spravnou.
|
aach |
|
(2.1.2013 19:35:42) luizo mín procentní. asi 12%
|
|
|
Písanka |
|
(2.1.2013 20:13:06) to taky zkusím, děti mají rádi gervais a pod.
|
Písanka |
|
(2.1.2013 21:00:11) Ještě, jaký dáváš ten jogurt, je to jedno?
|
aach |
|
(2.1.2013 21:06:52) co nejtučnější
|
Písanka |
|
(2.1.2013 22:53:20) já si to myslela, díky
|
|
|
|
|
brumda |
|
(2.1.2013 22:12:50) necháváš to odkapat v chladu nebo normálně při pokojové teplotě?
|
|
překvapená 20.9. |
|
(3.1.2013 1:52:04) jako fajn, ale nezdá se mi to až o tolik levnější než žervé, co se zdá zakladatelce drahé
|
Suza007 |
|
(3.1.2013 11:39:51) Žervé stojí tuším 17Kč a je ho 80g. 3 jogurty a slabší smetana je tak za 40Kč a je z toho půl kila sýra. Tak to je dost velký cenový rozdíl, ne?
|
aach |
|
(3.1.2013 14:19:16) JE TO O POLOVINU LEVNĚJŠÍ.
|
|
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(2.1.2013 19:21:50) Tak nevznikne lučina, ale labneh. Lučina je termizovaný sýr, vyrábí se ze zahřívané sýřeniny a smetany.
O sýrech jsem kdysi psala článek zde http://www.cuketka.cz/?p=2069 - lučina tam není, protože tam nejsou smetanové sýry. Ale mazací je ten čerstvý bylinkový, jen je méně tučný. Lučina se dělá podobně.
|
|
|