maximin |
|
(28.12.2012 19:32:27) Ahoj vsem pri veceru,
Dostala jsem dnes celou parmskou sunku. A potrebovala bych poradit co s ni? Jak se to kraji? Je nejaky specificky smer a zpusob? A co s ni jineho, nez ji jist jen tak? Nejake recepty, ktere bych mela vyzkouset? Ja ji znam tak do salatu
Sorry, za blbe dotazy, ale darek je to dost prekvapivy Diky
|
angrešt |
|
(28.12.2012 19:36:52) Co s ní? dám Ti doručovací adresu
|
Cimbur |
|
(28.12.2012 19:37:43) Já bych se přidala Angreště, máš mail.
|
|
|
hnusák lepák |
|
(28.12.2012 19:37:46) asi mi na @ kousek nepošleš:-(
|
|
angrešt |
|
(28.12.2012 19:44:13) Parmská šunka by měla být vykostěná, tj. jde krájet celkem dobře. Krájí se od silného konce rovnoběžně s tou šikminou, aby to šlo co nejvíc přes vlákna. Krájí se blbě, jelikož čím tenčí, tím lepší, že.
|
Kreaty |
|
(28.12.2012 19:52:17) na všechno na chleba,na pizzu, na těstoviny, na saláty, na chlebíčky a krájet jde blbě, nejlepší je strojově
|
|
Anni&Annika |
|
(28.12.2012 19:54:31) kraji se jako kazde jine maso...pres vlakno... ja mam doma el. krajec dost dobry a kraji mi nadherne najemno, nozem to asi nebude idealni. Nemas nekoho s krajecem??? Jinak...pouzivam vsude mozne, zkus s melounem, to je asi nejznamejsi co me napada, ale jinak.. http://www.chefkoch.de/rs/s0/parmaschinken/Rezepte.html
|
|
|
angrešt |
|
(28.12.2012 20:00:11) Nejlepší je samozřejmě syrová, čerstvě krájená. Dobře si rozumí s ovocem. Klasika je s melounem, ale to je te´d v zimě nesmysl, ale zkus takto např. s filátky z pomeranče, s čerstvým ananansem nebo s kaki. Prostá, leč výborná je s medem. Výborná je v kombinaci se sušenými rajčaty, rukolou a pokapaná ol.olejem nebo třeba v klasickém předkrmu rosa emiliana s parmazánem, rukolou a balsamikovým octem. nebo namotaná na grisini k apetritivu. Ale dá se použít i v teplé kuchyni - třeba grilované sušené švestky v parmské šunce, grilovaný kozí sýr v parmské šunce, na pizzu..., do parmské šunky se balí svíčková (ev.panenka) Wllington, lze ji použít do drůbežích rolád... je výborná do omáček na těstoviny či nočky... jeje, ta se dá využít lecjak.
|
|
Vítr z hor |
|
(28.12.2012 20:02:34) Krajet napric pres vlakno, idealne elektrickym krajecem. Platky by mely byt skoro pruhledne, nesmeji se slepit - nakrajene se prokladaji folii nebo pecpapirem. Ale Parmska se porad jeste v pohode, tu nakrajis i v ruce. Serrano bys bez elektriky nedokazala, je moc tvrda.
|
|
kambala pláááckááá |
|
(28.12.2012 20:09:46) Tě nesnáším
|
vlksvajglem |
|
(28.12.2012 20:12:03) chyba, mělas napsat: miluju tě celou svou duší a můžeš se se mnou rozdělit
|
|
|
Svynka |
|
(28.12.2012 20:15:46) Jé, to kto rozdáva tak skvelé darčeky? Ja viem, Ježiško..
My sme našim min. rok dali šunku prosciutto, ale nenapadlo nás, že je potrebné našim vysvetliť, že je potrebné ju krájať na čo najtenšie plátky.. A tak, odskočili sme na návštevu k mojej spolužiačke, medzitým prišla návšteva našim, a oni pol kila šunky rozkrájali pre 4 ľudí, ktorí to netuším ako rozžuli, ptz som videla vzorku - jeden chlebíček, na ktorom bolo viac než polcentimetra hrubé kolečko pršuta..
|
|
Raduza |
|
(28.12.2012 21:14:47) Já chci taky. Strašně závidím. Je dobrá jakkoli, klidně i tak. Jsem barbar a hrozně mi chutná s ciabatou a máslem.
|
|
25.12Ali.......14 |
|
(28.12.2012 21:56:22) Já také dostala celou tuto šunku a nevím co s ní - krájet nožem to nejde a kráječ nemám a ani nikdo v rodině..
Nevíte zda to na požádání nakrájí někde v marketu?
|
Anni&Annika |
|
(28.12.2012 22:14:10) do marketu bych s tim nelezla, nedovedu si predstavit, jak s tim prochazis nekde kramem, ale zkusila bych nejake reznictvi...z poplatek ti to jiste nakraji...a nebo za par deka na chleba
|
|
|
|