vroni. |
|
(25.12.2012 13:11:11) Prosím o nějaký vynikající recept na lososa vařeného v páře. Mám nový parní hrnec, chtěla bych ho vyzkoušet, budu hostit rodinu na večeři. Doma mám chlazeného lososa. Jakékoli ostatní ingredience nejsou problém koupit. Chtěla bych něco "lepšího", tzn. nejen s vařenou brokolicí a přelitý zakysanou smetanou atd. Plus přílohu, příp. salát. Moc děkuji.
|
Jana Z. |
|
(25.12.2012 13:24:28) Za mne je losos prave nejlepsi udelany jednoduse, zadne kreace, ztraci jinak vlastni chut.. Takze jen osolit, pokapat citronem, hodit na paru, gril, ci panev..
K tomu male bramburky a domaci holandska omacka (neni to zrovna dietni, ale velmi chutne... recept je urcite na netu, nezabere to moc casu a rozdil od kupovane hovotky je nebetycny...)..
|
vroni. |
|
(25.12.2012 13:47:38) Já nepotřebuju, aby to bylo dietní. Holandskou omáčku jsem ještě nezkoušela, mrknu na to. Ale chtěla jsem to právě něčím ozvláštnit, ne si dělat křeče, ale udělat jídlo ála lepší restaurace.
|
Jana Z. |
|
(25.12.2012 14:09:12) Delam holandskou podle tohodle receptu:
4 zloutky 3 lzice vody 250g masla 1 lzice citr. stavy sul
Ve vodni lazni (nesmi se voda varit, aby se zloutky neuvarily) slehat zloutky, 1/2lzicky soli a vodu, nez smes zhoustne.. Pak ji z lazne sundam a postupne pridavam rozmekle maslo a zaslehavam do smesi (musi ve smesi roztat) a na konec dochutit citronem...
Na netu jsou recepty i s mene maslem, ale nemam vyzkousene..
Bydlim na rozhrani Holandska a Nemecka, tady to je omacka, bez ktere se neobejde sezona chrestu...z jinych jidel je super k lososu a na rostbeef....mnam:))
|
|
|
|
Nika | •
|
(25.12.2012 15:00:18) Já miluji tenhle recept:
Zapečený losos s hráškem a kukuřicí 4 ks lososa chlazený koření na ryby Vitana citrón 1 plechovka hrášku střední 1 plechovka kukuřice stř. 1 šlehačka 25dkg tvrdého sýru Kousky lososa asi 4 cm široké filety, bez kůže, pokapu hodně šťávou z citronu a obalím v koření na ryby. Do menší zapékací misky nasypu na dno půl plechovky hrášku a půl plechovky kukuřice, na to položím lososa a zasypu zbytkem hrášku a kukuřice. Můžu ještě trochu pokapat citrónovou šťávou. Navrch dám nastrouhaný sýr, poměrně silnou vrstvu a celé zaliji šlehačkou a dám zapéct. Jídlo je hotovo, když sýr nahoře zezlátne. Ryba není vyschlá, ale krásně šťavnatá, já miluji hlavně tu příchuť citronu a koření.
|
|
Romana32 |
|
(25.12.2012 15:35:02) Lososa u nás jinak než v páře nechtějí. Stačí ho třeba 2 hodinky namarinovat v olivovém oleji a bylinkách a pak jen pařit 20 - 25 minut. K tomu třeba štouchané nebo smetanové brambory.
|
|
|