arantxa |
|
(16.12.2012 8:45:01) Dobré ráno všem, ráda bych poprosila o recept na pusinky a radu, co dělat, aby se neroztekly. Nikdy jsme je neměla pěkné,vždy jen placky.
|
Baobab |
|
(16.12.2012 8:49:15) A slehas je ve vodni lazni?
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(16.12.2012 8:50:35) Tak já se musím pochlubit, že se mi letos poprvé povedly a jsou jak od cukrářky! Ten sníh musíš šlehat ve vodní lázni a docela dlouho. Pak to zhoustne tak, že máš problém to dostat z metlí. A v troubě se to sušší tak na 50 st. docela dlouho.
|
|
angrešt |
|
(16.12.2012 9:48:34) Hlůavní je velice dlouhé šlehání s cukrem - já šlehám sníh celekm 25 - 30 min, ale můžeš i déle. Můžeš tomu pomoci i ve vodní lázni, ale není to nutné. Jde o to, aby se dostatečně zpevnily bílkoviny ve stěnách bublin, čemuž pomáhá jak rozpouštějící se cukr, tak dlouhé šlehání. A horká voda to urychlí, ale můžou bubliny ztuhnout dříve, což vede k méně nadýchané hmotě.
A pak je velmi důleité pusinky po nanesení na plech nechat před pečením zaschnout - aspoň 20 min. Prostě když na ně sáhneš, neměla by ses přilepit.
pak už klasika pečení/sušení. Já zapékám na 140, pak ztlumím na 100, pak úplně vypnu a nechám doschout v chladnoucí troubě.
|
|
daba+holčička |
|
(16.12.2012 9:54:49) já měla loni krásné, normálně z vařeného sněhu s cukrem, ale sušily se snad 2 dny už na to kašlu a koupím si je
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(16.12.2012 10:57:22) máma vyšlehá sníh z bílků, přimíchává moučkový cukr, někdy dáme i žloutek, ale někdy ani ten ne.. musí to být hustý sníh.. na plech dáme bobečky sněhu a v troubě sušíme, nikoli pečeme, takže se to suší při nízké teplotě, relativně dlouho.. neroztekly se nám nikdy
|
JankaA + Aduška 05+ Filípek 10 |
|
(16.12.2012 11:55:14) A můžu se zeptat na poměr surovin? Zbyly mi bílky, tak bych to chtěla vyzkoušet, ale nikdy jsem je nedělala (mojí mamce se vždy roztekly, tak jsem to ani nezkoušela). díky..
|
Zajoch ušatej |
|
(16.12.2012 13:32:14) Chce to dlouho šlehat a cukr zašlehávat postupně po lžících. Jinak šlehám takovým tím ručním šlehačem - ne elektrickým, z toho jsem to nikdy pořádně tuhé neměla.
Na 1 bílek dávám 70g cukru
|
|
|
|
rachomejtle |
|
(16.12.2012 14:13:34) http://www.toprecepty.cz/recept/3170-kokosky---snehove-pusinky-s-kokosem/ po dlouhých létech omylů mi vyšly až tyto. I kamarádce tento recept vyšel, takže doporučuji
|
Inka | •
|
(16.12.2012 15:29:32) Tam není nic o šlehání v páře. Stačí teda ušlehat normálně?
|
|
|
štěpánkaa |
|
(16.12.2012 17:55:22) právě se mi v troubě suší letošní 4. dávka, tak doufám, že se povede. "můj" recept je od známé, jejíž maminka byla vyučená cukrářka: 3 bílky 12o g cukru krystal nebo krupice (dá se použít i vanilkový, ten má tak 5 - 10 g, o to míň krystalu) 80 g prosátého cukru moučka bílky hodím do robota nechám šlehat tak 10 minut, až sníh "stojí", pak po lžících vsypávám krystal s vanilkovým cukrem, na nejvyšší rychlost a chvíli ještě nechám metlou našlehávat. Nakonec snížím otáčky na minimum a po lžících přihazuju moučku. Dohromady robot pracuje cca 20 minut. V původním receptu bylo šlehat metlou ve vodní páře a moučku tam pak vmíchávat vařečkou. Z lenosti jsem trošku inovovala. Pak to dám do rozpálené trouby, kterou vypnu. Letošní první várka byla lepivá (sežrána byla ovšem raz dva - jako nepovedené kousky, tak tento postup jsem u dalších dávek udělala 2x po sobě. Nepeču - raději, vždycky se mi to připálí. Mám plynovou troubu. Známá má elektrickou, tak má vychytaný, jak to péct na malý stupeň a pak dosušit
|
|
|