Hudba Ainur |
|
(8.12.2012 17:11:04) Tipovací otázka - z čeho by podle vás cukroví chutnalo líp - z Hery, nebo z rozmražovaného bezejmenného a bezvýrobcovitého másla odkudsi z Polska či Belgie, které v hypermarketu stojí kolem 25 Kč?
Fakt nevím, obojí je při ochutnání zasyrova nedobrá záležitost. Asi bych dala přednost Heře, čemu vy?
|
Kapradina |
|
(8.12.2012 17:16:09) Není to škoda práce a času? Nepoužívám ani jedno a radši bych dojela pro opravdový máslo - za mě Jihočeský. U vánočního cukroví se mi nikdy nevyplatilo na tom šetřit, pak to stejně nikdo nejdedl a skončilo to po vánocích v popelnici.
|
daba+holčička |
|
(8.12.2012 17:20:15) já teda kupuju levné máslo, tady teda za 27, na rohlík i do pečení a výsledek dobrý
|
daba+holčička |
|
(8.12.2012 17:22:45) jinak když se dá do cukroví Hera, tak je křehčí, moje máma dělá půl na půl
|
Inka | •
|
(8.12.2012 17:25:48) No přesně, do některýho se prostě hodí, do některýho zase ne. To je jako s posedlostí olivovým olejem. Do něčeho se hodí, do něčeho ne.
|
daba+holčička |
|
(8.12.2012 17:26:55) já oliváč můžu jenom do něčeho, smažit na něm palačinky, tak si zkazím chuť
|
|
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(8.12.2012 17:19:09) no máslo je máslo, mohli ho udělat méně tučné, z horšího mléka... hera jsou rostlinné oleje a tuky, slunečnicový lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin, jedlá sůl, sušená syrovátky, kys. citronová, aroma, vit. A, D3, beta karoten, taky nic vyloženě jedovatýho, ale pochybuju, že ty rostliné tuky byly zastudena lisované papneské oleje ;) takže jsem zase na poli v Polsku ;)
|
|
susu | •
|
(8.12.2012 17:20:24) Používám normální másla. Ani Heru ani žádná záhadná.
|
susu | •
|
(8.12.2012 17:22:49) Teď jsem se dívala, v ledničce mám Jihočeské máslo z Madety.
|
|
|
Inka | •
|
(8.12.2012 17:22:29) Nevím proč je tady Hera považovaná za hnus. Používám kvalitní máslo a do některých druhů napůl s Herou, mám to ozkoušený a zapsaný u receptů, do čeho se co hodí.
|
erika,2 děti |
|
(9.12.2012 12:43:37) Souhlas, dělala jsem z Hery včera linecké, výsledek je skvělý - chuť i vzhled.
|
|
|
dadlenka |
|
(8.12.2012 17:31:54) teda když jsi to napsala s takovým odporem, proč jsi to máslo kupovala? nebo jenom uvažuješ, z čeho péct? nebála bych se ani jednoho
|
Hudba Ainur |
|
(8.12.2012 17:38:03) Nemám doma ani to ani ono, je to čistě otázka ze zvědavosti. Právě mi došly zásoby dobrého másla, tak mě to téma napadlo. Včera jsem si v krámě všimla netypického jevu, že to drahé bylo všechno pryč, a leželo tam jen to záhadné levné.
Ale máš pravdu, měla jsem název tématu zformulovat pozitivně - "Z čeho bude cukroví chutnat lépe?"
|
Limai |
|
(8.12.2012 19:04:13) No tak hlavně co je levné nemusí být vůbec hnusné.Já jsem si oblíbila MASIELKO,které u nás stojí 23 Kč a kam se na něj hrabe nějaké pravé máslo za 40 Kč!Tohle má tak úžasně smetanovou chuť,že je mi úplně jedno,co to obsahuje nebo neobsahuje,jedla bych ho i samotné.
|
|
|
|
kreditka |
|
(8.12.2012 17:35:58) Ani jednomu mám v záspbě kvalitní máslo i když pravda z mrazáku, ale mrazila jsem sama tak jsem v pohodě Jinak být nucena z toghoo co jsi psala hlasuju pro heru
|
|
vera | •
|
(8.12.2012 17:37:35) Použila bych Heru.nejmenovanému máslu bych neměla důvěru.
|
|
MarMat (+2) |
|
(8.12.2012 17:37:57) hele peču z jihočeskýho, ale dala bych tam Heru. A vůbec by mi to netrhalo žíly.
|
|
vera | •
|
(8.12.2012 17:38:05) Použila bych Heru.nejmenovanému máslu bych neměla důvěru.
|
|
Alternativní kvočna |
|
(8.12.2012 17:41:16) Z lacinýho másle jsem jednou "upekla" linecký koláč a příště radši rovnou dala Heru. Nějak mě to netrápí, výčitky nemám.
|
|
štěpánkaa |
|
(8.12.2012 17:48:42) pár let už peču z Hery, rozdíl proti máslu minimální (aspoň u těch druhů, které pečem
|
|
|