Přidat odpověď
Já peču jen z másla, Heru jsem už roky nepoužila. Nejčastěji kupuji máslo Halíř, přijde mi u něj dobrá kombinace ceny a kvality. Dá se koupit už kolem 25,- Kč, když je v akci. Když testovali másla v Dtestu, naši volbu potvrdili, takže kupujeme dál. Teď mi při nákup v iTescu místo Halíře bez dotazu hodili takové to stříbrné s modrou kytkou (vyrobeno v Polsku) a rozdíl nepředstavitelný - fuj fuj. Přijde mi, že v dnešní době do sebe člověk někdy i nevědomky pere spoustu škodlivin, tak se to snažím alespoň u domácího vaření a pečení minimalizovat a velký důraz kladu na výběr kvalitních surovin. Nejlepší jsou prostě úplně obyčejné a jednoduché potraviny bez zbytečných přidaných látek. Tak nějak se intuitivně vracím k surovinám, z kterých vařily naše prababičky zamlada. Nejhorší pro mě jsou ty obraty ve vědě, kdy je něco strašně doporučováno, protože je to zdravé a prospěšné a za pár let se to obrátí a člověk zjistí, že v dobré víře do sebe a rodiny cpal nějaké fujaviny s vedlejším účinkem. Margaríny jsou toho krásným příkladem. Si pořád říkám, že zjednodušeně spojit olej a vodu a udělat z toho něco pevného asi není jen tak.
Předchozí