prskavky |
|
(6.12.2012 13:07:48) Mám klasiku - perníčky, rohlíčky, linecké, pak udělám ještě rafaelo koule a úlky. Ale ráda bych letos něco ideálně jednoduchého :) a plněného nějakým krémem, třeba i přelít čokoškou.. Dáte tip?
|
Signoret |
|
(6.12.2012 13:11:42) no a co ty nutelové špičky, co tu chválily holky posledně? Já je zkusím, ale začnu je dělat až těsně před Vánocemi.
|
prskavky |
|
(6.12.2012 13:15:07) No, nutela by tam úplně být nemusela.. Spíš nějaké salko třeba
|
anemon |
|
(6.12.2012 13:28:29) Jsem tu vyjímka, salkové já nee, je to přeslazené, máš ráda čokoládu? Teď jsem chutnala dokonalý a jednoduchý a superčokoládový krém, jesti chceš, napíšu recept.
|
prskavky |
|
(6.12.2012 13:31:27) Klidně. Udělám ty košíky půl se salkem, půl s čoko. Manžel mě zulíbá samou láskou :D
|
anemon |
|
(6.12.2012 14:10:48) Jedem čokoládový pudink (Alnatura z DM) uvařit ve 400 ml šlehačky a v hotovém a ještě horkém rozpustit 1-2 tabulky kvalitní hořké čokolády, pak ochutnat a dosladit, vychladit za občasného promíchání, plnit do košíčků (běžné linecké), navrch měla paní šlehačku, to už je na mě moc, budu je polévat polevou.
|
Jája | •
|
(6.12.2012 16:44:32) Jakékoli těsto, třeba linecké nebo na ořechy. Já před několika léty dělala pracny a hned po nich černé trubičky (recept na krabičce) a bylo to to samé těsto. Tak jsem se o to víc zajímala a ta těsta jsou fakt zaměnitelná. Rozlišíš to náplní a zdobením povrchu. Můžeš tak mít spoustu druhů a pozná to jen odborník.
|
|
anemon |
|
(7.12.2012 0:45:24) Danulu - košíčky dělám linecké, jednoduché, traduje se po generace poměr 3:2:1 tři díly mouky, dva tuku, jeden moučkového cukru.
Já radši plním tvárnějším těstem: 250g másla, 125g cukru, a tak cca 400g hladké mouky, upatlám, nechám odležet v lednici a vykrajuju nebo plním do formiček ( mám staré, tak nevymazávám)
|
|
anemon |
|
(7.12.2012 0:45:32) Danulu - košíčky dělám linecké, jednoduché, traduje se po generace poměr 3:2:1 tři díly mouky, dva tuku, jeden moučkového cukru.
Já radši plním tvárnějším těstem: 250g másla, 125g cukru, a tak cca 400g hladké mouky, upatlám, nechám odležet v lednici a vykrajuju nebo plním do formiček ( mám staré, tak nevymazávám)
|
|
|
Len |
|
(6.12.2012 16:49:43) Ja jen rozpoustim tu cokoladu ve 40% slehacce, mazu na kolecka z mandloveho testa (muze byt klidne normalni linecke), priklopim druhym koleckem a navrch pravou pomerancovou marmeladu s kurou, limetkova je taky dobra. Posypu mandlema (lupinky nebo drcene).
|
anemon |
|
(7.12.2012 0:49:19) Len - čokoládu rozpuštěnou ve šlehačce používám jako polevu mňam
|
|
|
|
|
|
|
|