veveri |
|
(13.11.2012 19:53:23) Rozhodla jsem se na Vánoce obdarovat dámské příbuzenstvo "vanilkovými balíčky" (vanilkový lusk, doma dělaný cukr a extrakt). Chtěla bych ho doplnit minikuchařkou s dobrými recepty, u kterých je hlavní chutí vanilka (např. panna cotta). Prosím prosím máte někdo vyzkoušené a oblíbené vanilkové recepty? Uvítám názvy i celé osvědčené postupy děkuji za inspiraci
|
angrešt |
|
(13.11.2012 20:42:05) Hezký nápad na dárek! Panna cotta není ovšem ideální zástupce, v ní je hlavní chutí smetana a ve starších receptech se ani vanilka nepoužívá, asby smetanovou chuť nepřebíjela. Ale já ji tam taky dávám, jelikož mi chutná
Creme anglaise Vanilková zmrzlina Creme brulee Iles flottantes - či Ptačí mléko Vanilkové rohlíčky (zde se vanilka půlí o hlavní chuť s ořechy) Oeufs au lait šodo (chaudeau)
|
veveri |
|
(13.11.2012 20:45:03) Angrešt děkuji, super, přesně v tvé rady jsem doufala jdu dohledávat...
|
|
angrešt |
|
(13.11.2012 20:56:32) Ještě mě napadají
Vainillas Flan de Vainilla Creme Chantilly Vanilkový parfait
|
Anni&Annika |
|
(13.11.2012 21:03:44) kdyz nekdy nevim, kouknu sem...nastavila jsem ti vanilku, myslim, ze bys neco vybrala....ja vybiram vzdycky ty nejlip vyhodnoceny recepty a jeste me nezklamalo nic z meho vyberu
http://www.chefkoch.de/rs/s0/vanille/Rezepte.html
|
|
|
|
KoproFka |
|
(14.11.2012 10:36:11) veveri, kde prosím kupuješ krásně voňavý vanilkový lusk?
Já jsem tedy buď naprosto čichově nemožná, nebo kupuju ty smradlavé. Koupila jsem ho 2x a pokaždý mi smrděl. Pokaždé to byla Bourbonská vanilka-lusk, zavřený ve skleněném pouzdru. Jednou to bylo tuším z Alberta, s odstupem několika let v Kaufláči - můj symslový dojem z nich byl pokaždé dost hrozný - smrdělo mi to tak nějak "chemicky" asi jako ropa (ač tedy nevím, jak ropa smrdí, ale asi tekhle nějak, si myslím)... koncentrovaná vůně vanilky tak, jak jsem si ji přestavovala, byla opravdu až někde vzadu, před tím jsem cítila všemožné jiné smrady. Pokaždé jsem ji dala do dózy s cukrem v domění, že ten cukr už bude krásně vanilkový a smolík - smrděl stejně, jako ten lusk. Ten cukr jsem tedy vždycky využila na pečení - naštěstí se to v tom těstě nějak ztratilo, ale po těchhle pokusech už radši kupuju ten klasický vanilkový cukr v pytlíčkách - a zas ho před nedávnem zdražili, jak jsem zjistila...
Nicméně
|
kambala pláááckááá |
|
(14.11.2012 11:14:45) protože takhle voní pravá vanilka.
ten cukr v pytlíku není vanilkový, ale vanilinový a to je syntetická vůně
|
KoproFka |
|
(14.11.2012 11:30:16) placatko, ale já nekupuju vanilinový, ten mi taky smrdí, ale přímo Vanilkový cukr od Dr. Oetkera - je to takovej hnědej pytlíček s naklesleným žlutým květem vanilky + luskem. Maj ho normálně všude vedle těch vanilinových - což jsou povětšinou žluté pytlíkčy.
Dříve stál cca 4,50 a teď myslím už přes 6 korun - jo, drahá sranda za trochu vůně - ale ta je fakt pěkná, narozdíl od té, kterou jsem "vyrobila" já z toho lusku....
|
kambala pláááckááá |
|
(14.11.2012 12:49:49) já používám vanilkovou tresť, co jsem si dovezla z tropů. leju to do těsta:) ale dá se sehnat i tady v obchodech s kořením
|
|
|
|
|
|