| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak uchovat padavčata?

 Celkem 12 názorů.
 Saamajna 


Téma: Jak uchovat padavčata? 

(5.11.2012 17:53:21)
Dostali jsme obrovskou tasku uzasnych ale napadanych jablek - takze uschovani jen tak nehrozi, po 3 dnech jsou komplet na vyhozeni.
~n~
Milujeme strudl, hned jsen upekla ale nesnime 20 nohavic denne...
Vi nekdo, jak "nakonzervovat" - abych mohla pect strudl nebo jabl. kolac i za 2 tydny?
 Insula 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 17:56:24)
Nastrouhat, zavařit.
 Saamajna 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:11:13)
Jak?
Pardon ale jsem na tohle uplne pitoma.
Na strudl je strouham na platky.
Takze oloupam, nastrouham na platky - a co dal?
 Aneka_ 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:16:02)
No, já strouhám na "nudličky" ale to bude asi jedno, naházím do sklenic a zavařím max.5minut, ať to není rozvařené, ale ať víčko chytne.
 Saamajna 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:23:09)
Bez cukru?
 štěpánkaa 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:41:16)
u nás bez cukru, jen do kyselých jsme ho trochu přidávali~w~
 Aneka_ 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:47:49)
...u nás také bez cukru, jen jak píše Štěpánka, když byly extra kyselé...
 štěpánkaa 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 18:40:13)
mám šuple v mrazáku plné jablek nakrájených na plátky. Po rozmrznutí vyleju vodu, upeču štrůdl~R^~R^~R^
"zamlada" jsme to zavařovali nastrouhané, ale kazilo se to, mražení je lepší, do jara je vymetýno~;)
 Mab 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 19:31:16)
Zamrazit, podle kyselosti s cukrem nebo bez.
 Jája 
  • 

Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 19:34:43)
Buď nastrouhat a zamrazit.
Já to radši zavařuju. Nastrouhám, dám trochu cukru, nacpu do sklenic a zavařím. Cca 20 minut na 80 st.C. Můžeš v hrnci i v troubě. pak z toho můžeš dělat štrůdly i za rok, vydrží to. Pokud je to dobře zavařené, tak to vydrží i bez cukru, dosladíš to, když děláš strůdl.
 MÍŠA&FÍK 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(5.11.2012 21:26:43)
Naši zavařují , a štrůdly jsou v zimě výborný, nikdo by to nepoznal...a kdo tvrdí že jo, tak kecá..... ~t~
 Jachtarka 


Re: Jak uchovat padavcata? 

(6.11.2012 9:41:45)
Nechej jablka venku, ne přímo na dešti, ale v chladnu a vlhku. Nekazí se tak rychle jako doma.


Jinak já dělám ve velkém jablkové pyré - rozvařit s trochou vody, hřebíčkem a skořicí a rozmixovat. Dávám do sklenek a zavařím.

Do naředěného pyré pak třeba přidám rozvařit vanilkový pudink a natřu na na piškot.
Nebo taky je do pyré nastrkat piškoty a nechat (v lednici nebo venku na chladu) nacucnout.
Nebo z listového těsta vyválet placku, rádélkem vyřezat pásky, natřít rozšlehaným vejcem a lehce posypat krystalovým cukrem. Upéct.
Do misek dáš rozvařená jablka (nebo umixované pyré) a nabíráš těma listovýma tyčinkama.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.