Tante Ema |
|
(24.10.2012 11:54:55) Dostala jsem větší množství pěkných sušených rajčat. Máme je rádi, ale ještě radši nakládaná v oleji. Jde to vyrobit samo domo? Děláte to někdo a jak? Děkuju za info .
|
Fejša |
|
(24.10.2012 12:22:09) Děláme každý rok.K rajčatům přidáváme nadrobno nasekaný česnek(může být i na plátky), petrželku a lehce osolíme, to vše zalít olivovým olejem. Hlavně nesmí být rajčata moc vysušená a ve sklenici pořádně potopená v tom oleji, jinak budou plesnivět. Už se nám to jednou stalo, tak raději dávám takový to sítko, co je třeba u nakl. hermelínu. Jinak si myslím, že se dá použít třeba i oregáno, tymián nebo bazalka. Rajčata jíme samotné, třeba jako chuťovku k vínu, ale většinou je přidávám i do těstovin.
|
|
Veveru | •
|
(24.10.2012 14:56:28) Sušená rajčata jsem kdysi nakládala do oleji s kořením, ale už jsem zapomněla začátek - bylo dost důležité je buď převařit nebo přelít horkou vodou s citronem nebo s octem. Pár let marně vzpomínám, jak to vlastně bylo...
|
|
Sara33(Eliška 07, Petr 09) |
|
(24.10.2012 15:13:54) Ted jsem delala a sezrala je driv nez se stihli ulezet
Hodne censeku /ja rada/, italske bylinky /tymian, bazalka, oregano dle libosti/ a zalít horkym olejem /nevarit - olej my byt pod bodem varu, nebo rajcata spalite, uz se mi to stalo/ a otocit DNEM VZHURU.
Nevydrzeli ani tyden....bohuzel,neb jsem je sama na posezeni snedla.
|
|
|