Zeleninka + syn |
|
(27.8.2012 11:42:02) Dobrý den, ještě mám jeden problém. Poslední dobou intenzivně pracuju, psychicky i fyzicky. Potřebovala bych tipy na jídla, která 1) bych si mohla brát do práce na oběd (do kanceláře) popř. vydatnější svačiny, bez možnosti ohřevu - nemám ale moc ráda saláty a klasickou "studenou kuchyni". Spíš něco, co je původně teplé (nějaký nákyp třeba), ale dá se to stejně chutně sníst studené. 2) Nejsem vegetariánka, ale maso (hlavně červené) jím spíš "aby mi nechyběly živiny", než že bych na něj měla obvykle chuť. Masa mi stačí maličko. 3) jsem poslední dobou (osobní problémy, řeším a dořešuju) dost "bez chuti", ale jíst potřebuju, jím málo a jsem hubená a chci jíst "pořádně" - takže něco, aby to bylo "něco pořádného" a dokázala jsem na to mít chuť 4) nějaké tipy na menší svačiny a "zdravé mlsání" - obvykle si sypu nějaké mysli do bílého jogurtu. Moc mi nedělá dobře ovoce (na mě příliš sladké) a zelenina mě moc nezasytí. 5) mám strašně málo času, takže všechno by to mělo být hotové nebo připravené do 20-30minut (čas pak třeba v troubě už nepočítám) po návratu domů. 6) žijeme se synem v podstatě sami, syn je malý (2.tř.), já toho moc nesním, takže něco co se dá připravovat v malých porcích, ohřívané ze 2. dne
Děkuji velice za všechny dobré rady!
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(27.8.2012 11:55:25) Sice píšeš, že nemáš ráda saláty, ale já si třeba dělám tento: těstovinová rýže, okurka, rajče, kukuřice z plech., ledový salát, tatarka (dá se nahradit třeba bílým jogurtem). Manželovi tam přidávám ještě kuřecí maso - buď osmahnuté nebo když zůstane z pečeného kuřete. Manžel ho má rád teplý, já studený.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(27.8.2012 11:57:45) Já jsem si do práce dělávala pečené brambory, zakapané olivovým olejem, citrónovou šťávou, zasypané bylinkama - bylo to moc dobré i studené.
Stejně tak různé "koule" z jahel nebo rýže (uvařit doměkka, namíchat do toho sušený ovoce a oříšky, umotat koule, obalit v kokosu).
Nebo různé zeleninové nákypy, zapečenou zeleninu, quiche, slané koláče atd. - to se dá všecko taky jíst studené.
|
jak |
|
(27.8.2012 11:59:25) Super je ovesna kase v sacku, jen zalejes na 3 minuty vodou. Zdrave a doda Ti to sacharidy.
|
Zeleninka + syn |
|
(27.8.2012 12:03:47) No jo,
|
Jaana2 |
|
(27.8.2012 12:14:05) ta v tom sáčku je příšerně sladká. Buď "naředit" obyč vločkama ( nejlépe jemné) nebo si to rovnou připravit doma z vloček, suš mléka - můžeš obmněňovat rýžové, sojové, pohankové ... ) do toho oříšky a ovoce. Dá se takhle dělat i na slano, to pak nedávat mléko, ale přidat např dýňová , slunečnicová ... semínka, osolit a k tomu zeleninu. Dobrá je kvašená zelenina jako příloha, recepty najdeš na netu. zkuste doma jáhly, kus-kus, krupky ... dá se to jíst i studené, vaří se chvilku, nechávám dojít pod peřinou
|
|
|
|
|
LiValley |
|
(27.8.2012 12:30:51) Pita chleba plneny kurecim a zeleninou, jogurtova zalivka Cinskou ryzi (fried rice) - predvarenou ryzi zamichat na panvi s vejcem, hraskem, mrkvi,porkem,houbama a dochutit sojovkou minestrone a kus peciva Salat ze soba nudli s kurecim masem,spenat, mrkev, buraky,zelena cibulka- zalivka sojovka,citron,olej,cesnek,troska cukru,pepr Slany kolac z listkoveho testa s cuketou rajcaty,paprikou,rozmaryn,sul a pepr
Delam huste polevky, mam krasnou termosku a opravdu to vydrzi teple do dvanacti.
|
|
|