Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) |
|
(28.5.2012 9:42:29) Koupila jsem pohanku, uvítala bych nějaké ozkoušené trecepty, rady, jak uvařit??? S čím??? Jako přílohu???
Děkuji.
|
MUMIE |
|
(28.5.2012 9:58:21) Propláchneš, dovedeš k varu a pak už jen necháš dojít pod pokličkou. Dělám ji jako přílohu, jako rizoto, nebo dám na hotovou osmaženou slaninu a jím se salátem nebo ji jím zalitou mlékem. Dávám ji i do polévek.
|
|
arantxa |
|
(28.5.2012 10:07:04) Já používám hodně jako přílohu, smíchám s rýží nebo jen tak místo rýže, mamka ji dává i do brambor. kaše. Taky hodně do vývarů místo nudlí.
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(28.5.2012 10:09:25) Uvařit, orestovat na anglické slanině. Uvařit ve vývaru a rozmixovat - tuhle polívku miluje syn. Uvařit a přidat do mletého masa na karbanátky, sekanou...(může se i rozmixovat, ale my máme rádi celou).
|
|
L+2 ks |
|
(28.5.2012 11:18:11) Taky je výborná pohanková kaše, sní ji i děti. Nad jinou úpravou zbytečně prskají.
|
|
Kvíza | •
|
(28.5.2012 12:27:11) Miluju pohanku. Dá se udělat jakkoliv. Nejčastěji používám jako zavářku do polévky a mým zamilovaným jídlem jsou kontrabáše. Krajové jídlo - recept najdeš třeba na stránkách Kluků v akci.
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(28.5.2012 12:37:11) U mamky jsem jedla tu hnědou jako přílohu ke svíčkové. Sama jsem si koupila zelenou a ta mi nechutnala, dělala jsem si ji se zeleninou jako rizoto.
|
Hugo z hor |
|
(28.5.2012 13:20:25) Tak já pohanku používám hodně. Místo nudlí do polévky, míchám s rýží do rizeta, do masových karbenátků, zahustit bramboračku, .... jako přílohu.
Uvařit 5min a nechat dojít, neslévat - dodržovat poměr vody, aby se voda vyvařila a vstřebala, jinak přijdete o cenné látky.
Pohankové knedlíky - uvařit pohanku dle návodu, osolit, nechat vychladnout, přidat polohrubou mouku, tak aby se daly tvarovat šišky/knedlíky. A vařím v parním hrnci dle velikosti, asi 10min
Pohanková sladká kaše - uvařit pohanku (my máme rádi sypkou, pro kamarádku pohanku rozvařím/rozmixuju), nesolit. V 2. hrnci rozvařím jablka s rozinkami (brusinkami) a skořicí, smíchám, osladím sladem, posypu opraženými semínky nebo oříšky.
Ale pozor - pohanka zahřívá, proto se jí hlavně v zimě, určitě ne v parném létě. V létě se vymění za jáhly, bulgur. Dobrou chuť
|
|
|
|