hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 |
|
(29.3.2012 11:14:16) měli jste ji? Jaká je? Uvažujeme ji koupit, je v akci, vypadá dobře. Ale neměli jsme ji na ochutnávku...
|
hany | •
|
(29.3.2012 12:54:42) Myslíš tu celou kýtu na stojánku i s nožem? tu jsme měli a nic moc... Nechutnala nám.. Nikdy neukrojíš tak tenký plátek jako v obchodě
|
Evka | •
|
(29.3.2012 13:40:56) Máme, kupujem, občas si dovezem ze Španělska. Umění uřezat tenký plátek, ostrý nůž, práce s tělem Je prima. Drobky co popadají a zůstanou, pak hážu při pečení do masa, zapékaných brambor Ten silný tuk se musí okrájet.
|
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 |
|
(29.3.2012 14:49:06) Díky, vím, že krájet tak moc na tenko se to nepodaří, ale jedůla jsem už ořez z nohy a nejtenší nebyl a i tak mi tekly sliny po bradě :o) jen mě šlo o to, zda někdo zná přímo tuto, španělský šunky nejsou špatný. jj, tuk ořezat, je hořký ve větší míře...
|
|
Evka | •
|
(29.3.2012 16:13:14) Můj muž se o ty šunky zajímal více, myslím, že ty názvy jsou odvozené od toho, jak dlouho a kde se suší. Dle kopýtka se dá poznat jedli to bylo z bílého nebo černého prasete atd. Ty dražší šunky jsou sušené na horách a suší se i několik let, levnější v provoznách na to určených a suší se cca 7 měsíců.
|
|
|
|
|