| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přírodní tofu

 Celkem 18 názorů.
 maximin 


Téma: Přírodní tofu 

(13.12.2011 13:44:54)
Dostala jsem predvanoci darek. Baleni Tofu, 900g. Co s nim? Nejake osvecene napady jak to zpracovat? A jak to pripadne uchovat po otevreni? Ted je to zadelane ve vanicce v nejakem "nalevu". Dik~x~
 Ajlina 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:48:02)
Salát z celozrnných těstovin s uzeným tofu
Recepty » Těstovinové saláty
pokapat sojovkou a nakrájet na proužky


1 balení celozrnných těstovin - tříbarevné vrtulky, rajčata, okurka, olivy, tofu, krabí tyčinky, zelená petrželka, koření na bylinkovou pomazánku - teď se objevuje nově v obchodech, česnek, citronová šťáva a zakysaná smetana light - 2 kelímky
Jak na to:

Těstoviny uvaříme a propláchneme studenou vodou a dáme do mísy, na kousky nakrájíme rajčaty, okurku a tofu, přidáme olivy a nakrájené krabí tyčinky (nemusí být, někdo je nemá rád), nasekanou petrželku, připravíme si zálivku, rozetřeme tak 3 až 4 stroužky česneku, ten dáme do smetany, přidáme koření, zakapeme citronovou šťávou - tak z půlky citronu a zamícháme do salátu. Necháme vychladit a podáváme
 maximin 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:51:13)
Ajlino, je prirodni neni uzene~;)
 Ajlina 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:58:32)
dělám to i z přírodního, pokapu sojovkou a tím ho dochutím, mezi uzeným a přírodním je pouze ten rozdíl, že uzené je naložené v nějaké udící soli, toho dosáhneš tou sojovkou taky a je to zdravější
 maximin 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 14:01:25)
JO? No tak to je super. Ja uzene miluju. Ale prirodni mi prijde takove nijake. Jenze obdarovatel byl nadsen, ze po 4 letech vubec nasel tofu a tak bal co bylo. A ja ted nevim co s tim ~f~~t~
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:49:00)
já přidávám do polívky, je potřeba ho tepelně zpracovat. na ksotičky a přidat do polívky ze zeleniny, takový ten jednoduchý vývar alá - co mám doma. jinak je dobrý na grilu, ale to teď v létě asi nechceš slyšet
 maximin 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:51:40)
MIkito, mno tak "ted v lete" bych to i chtela slyset, ale chybi mi to "ted leto" ~y~~t~~t~~t~
 Inka 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:57:23)
Udělala jsem to na cibulce a na žampionech, chtělo to dost koření, jinak mi to přišlo bez chuti.
 H&M 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:57:52)
Ja ho nakrajim a nalozim..

1. treba -olej cesnek, sojovka, trosku medu.. Pak ho griluji v troube na na panvi. Na panvi se podlemnemoc pripaluje..
2. oliv olej, italsky bylinky, cesnek trochu papriky pro barvu.. taky grilovat v troube.. Davam to treba na salat..

jinak je nalozeny ve vode. 900g je fakt hodne nevim, jestli jde Tofu marazit.
 šatranka 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 14:01:55)
Taky nakladam, pripadne davam kosticky tofu do polevky miso. Taky ho muzes povarit v zeleninovem vyvaru, rozmixovat, pridat olej, dochutit a takto pouzit jako zalivku. Jinak do ruznych salatu, treba s testovinama.
 maximin 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 14:03:07)
H&M jak dlouho by vydrzelo nalozene? Ze bych ho nemrazila, ale udrzela nalozene v oleji?
 H&M 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 14:20:58)
Ja nevim. Ja ho mam tak 3-5 dni maximalne.. Mozna ze by to slo zmrazit nalozeny..~d~
 cvrček + 5 


Re: Re: 

(13.12.2011 15:01:33)
Nabízím domácí králíky - možno živé i zabité. Platí stále. Bydlíme kousek od Lanškrouna, okr. Ústí nad Orlicí. Více info po mailu pod nickem.
 Lenka 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 13:59:58)
http://recepty.naseinfo.cz/soja-tofu
 maximin 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 14:02:18)
Lenko, noto je uplny Tofu raj ~e~~R^
 ... 
  • 

Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 15:50:19)
Já z tofu dělám nejradši řízky nebo čínu,chovám se k tomu normálně jako k masu, jenom dávám víc koření.
 kosicek 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 18:29:37)
Já dělám buď pomazánku, či jako přílohu k bramborám, těstovinám nebo rýži-postup je stejný..Na oleji osmažím cibulku, pak třeba doleju ještě olej-aby vzniklo dost sosu (záleží také na příloze) a orestuju rukou rozdrobené tofu natural, pak přidám 1 kostku droždí na 1 tofu běžně prodávané velikosti a ještě chvilku podusím a okořením-stačí jen sůl, sojovka nebo něco pikantnějšího, může se přidat bujon-prostě podle chuti.

Můžeš udělat třeba i "svíčkovou" z přírodního tofu, i když tam je vhodné kombinovat s uzeným tofu-když ne se špekem- nasáklé tou zeleninou při vaření je také dobré, i když pravda, to uzené tofu k "svíčkové" je ještě lepší

Bílé tofu se dělá i nasladko, ale to jsem dělala jen kdysi dávno-ten 1. recept dělám ale celkem často-chutná mi tak právě i bílé tofu, jinak kupujem převážně uzené
 zerat 


Re: Přírodní tofu - co s ním? 

(13.12.2011 19:30:01)
Svíčkovou s vyvařeným tofu sýrem a pak zapečeným se sójovkou a olivovým olejem ~w~~R^

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.