maximin |
|
(13.12.2011 13:44:54) Dostala jsem predvanoci darek. Baleni Tofu, 900g. Co s nim? Nejake osvecene napady jak to zpracovat? A jak to pripadne uchovat po otevreni? Ted je to zadelane ve vanicce v nejakem "nalevu". Dik
|
Ajlina | •
|
(13.12.2011 13:48:02) Salát z celozrnných těstovin s uzeným tofu Recepty » Těstovinové saláty pokapat sojovkou a nakrájet na proužky
1 balení celozrnných těstovin - tříbarevné vrtulky, rajčata, okurka, olivy, tofu, krabí tyčinky, zelená petrželka, koření na bylinkovou pomazánku - teď se objevuje nově v obchodech, česnek, citronová šťáva a zakysaná smetana light - 2 kelímky Jak na to:
Těstoviny uvaříme a propláchneme studenou vodou a dáme do mísy, na kousky nakrájíme rajčaty, okurku a tofu, přidáme olivy a nakrájené krabí tyčinky (nemusí být, někdo je nemá rád), nasekanou petrželku, připravíme si zálivku, rozetřeme tak 3 až 4 stroužky česneku, ten dáme do smetany, přidáme koření, zakapeme citronovou šťávou - tak z půlky citronu a zamícháme do salátu. Necháme vychladit a podáváme
|
maximin |
|
(13.12.2011 13:51:13) Ajlino, je prirodni neni uzene
|
Ajlina | •
|
(13.12.2011 13:58:32) dělám to i z přírodního, pokapu sojovkou a tím ho dochutím, mezi uzeným a přírodním je pouze ten rozdíl, že uzené je naložené v nějaké udící soli, toho dosáhneš tou sojovkou taky a je to zdravější
|
maximin |
|
(13.12.2011 14:01:25) JO? No tak to je super. Ja uzene miluju. Ale prirodni mi prijde takove nijake. Jenze obdarovatel byl nadsen, ze po 4 letech vubec nasel tofu a tak bal co bylo. A ja ted nevim co s tim
|
|
|
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(13.12.2011 13:49:00) já přidávám do polívky, je potřeba ho tepelně zpracovat. na ksotičky a přidat do polívky ze zeleniny, takový ten jednoduchý vývar alá - co mám doma. jinak je dobrý na grilu, ale to teď v létě asi nechceš slyšet
|
maximin |
|
(13.12.2011 13:51:40) MIkito, mno tak "ted v lete" bych to i chtela slyset, ale chybi mi to "ted leto"
|
|
|
Inka | •
|
(13.12.2011 13:57:23) Udělala jsem to na cibulce a na žampionech, chtělo to dost koření, jinak mi to přišlo bez chuti.
|
|
H&M | •
|
(13.12.2011 13:57:52) Ja ho nakrajim a nalozim..
1. treba -olej cesnek, sojovka, trosku medu.. Pak ho griluji v troube na na panvi. Na panvi se podlemnemoc pripaluje.. 2. oliv olej, italsky bylinky, cesnek trochu papriky pro barvu.. taky grilovat v troube.. Davam to treba na salat..
jinak je nalozeny ve vode. 900g je fakt hodne nevim, jestli jde Tofu marazit.
|
šatranka |
|
(13.12.2011 14:01:55) Taky nakladam, pripadne davam kosticky tofu do polevky miso. Taky ho muzes povarit v zeleninovem vyvaru, rozmixovat, pridat olej, dochutit a takto pouzit jako zalivku. Jinak do ruznych salatu, treba s testovinama.
|
|
maximin |
|
(13.12.2011 14:03:07) H&M jak dlouho by vydrzelo nalozene? Ze bych ho nemrazila, ale udrzela nalozene v oleji?
|
H&M | •
|
(13.12.2011 14:20:58) Ja nevim. Ja ho mam tak 3-5 dni maximalne.. Mozna ze by to slo zmrazit nalozeny..
|
cvrček + 5 |
|
(13.12.2011 15:01:33) Nabízím domácí králíky - možno živé i zabité. Platí stále. Bydlíme kousek od Lanškrouna, okr. Ústí nad Orlicí. Více info po mailu pod nickem.
|
|
|
|
|
Lenka | •
|
(13.12.2011 13:59:58) http://recepty.naseinfo.cz/soja-tofu
|
maximin |
|
(13.12.2011 14:02:18) Lenko, noto je uplny Tofu raj
|
|
|
... | •
|
(13.12.2011 15:50:19) Já z tofu dělám nejradši řízky nebo čínu,chovám se k tomu normálně jako k masu, jenom dávám víc koření.
|
|
kosicek |
|
(13.12.2011 18:29:37) Já dělám buď pomazánku, či jako přílohu k bramborám, těstovinám nebo rýži-postup je stejný..Na oleji osmažím cibulku, pak třeba doleju ještě olej-aby vzniklo dost sosu (záleží také na příloze) a orestuju rukou rozdrobené tofu natural, pak přidám 1 kostku droždí na 1 tofu běžně prodávané velikosti a ještě chvilku podusím a okořením-stačí jen sůl, sojovka nebo něco pikantnějšího, může se přidat bujon-prostě podle chuti.
Můžeš udělat třeba i "svíčkovou" z přírodního tofu, i když tam je vhodné kombinovat s uzeným tofu-když ne se špekem- nasáklé tou zeleninou při vaření je také dobré, i když pravda, to uzené tofu k "svíčkové" je ještě lepší
Bílé tofu se dělá i nasladko, ale to jsem dělala jen kdysi dávno-ten 1. recept dělám ale celkem často-chutná mi tak právě i bílé tofu, jinak kupujem převážně uzené
|
|
zerat |
|
(13.12.2011 19:30:01) Svíčkovou s vyvařeným tofu sýrem a pak zapečeným se sójovkou a olivovým olejem
|
|
|