Lída. |
|
(27.10.2011 13:55:08) ahoj, ráda bych vyzkoušela tenhle recept na perníky, protože má plno kladných hodnocení http://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-ktere-jsou-hned-mekke/
a u Oetkera jsem našla recept na polevu bez bílku Děláte to někdo taky tak? http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7w6hff.cz.html
Na polevu: 200 g prosátého moučkového cukru 2-3 PL citrónové šťávy popř. potravinářské barvivo
4. Na polevu utřeme z moučkového cukru a citrónové šťávy hustou hmotu. Pokud chceme, můžeme přidat potravinářské barvivo. Polevou naplníme zdobící kornout a vychladlé perníčky ozdobíme. Necháme sušit.
díky, nerada bych se u svých prvních zdobených perníků sekla
|
Cirilinka |
|
(27.10.2011 13:58:27) jasně, já bych syrovej bílek netento, vůbec se toho neboj, taky to tak dělám
|
saminaa |
|
(27.10.2011 14:08:37) http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7pyl97.cz.html
Toto jsem právě koupila a i v bílém...mám vystaráno...
Ale jinak ano,dělávám normálně polevu na perníčky z citronu a moučkového cukru,je dobré ho hodně prosát,aby byl opravdu jemný. Někdy tuto polevu používám i na perníkovou buchtu a to potom není potřeba mít ten cukr prosívata udělat trochu řidčí...
|
štěpánkaa |
|
(27.10.2011 14:14:41) samonioo, prosím napiš, kde přesně jsi to koupila? pamatuju, že jsem to sháněla loni, ale marně, všude měli jen barevné, nebo žádné.
|
saminaa |
|
(27.10.2011 14:25:58) Dneska v Albertu 1 balení za 44kč, jsou buď 4 bílé a nebo ty barevné na které jsem dávala odkaz.
|
štěpánkaa |
|
(27.10.2011 15:06:40) díky, hned v pondělí letím do Alberta, snad mi je nevyprodají
|
|
zerat |
|
(27.10.2011 17:00:39) Tohle mi domů nesmí! Je to hnus fialový! Těžko se s tím pracuje, lehce se to odrolí a nikdy se to nevyrovná klasické bílkové polevě. Zrovna v zimě bych fakt z toho, že někdo nechá v marketu stát paletu s vajíčky na sluníčku ve 30°C nebála A taky jsem ještě neslyšela o tom, že by nějaký perníkář byl bit za to, že z jeho perníčků měl někdo salmonelu, protože toho cukru, kolik v tom je... myslím, že salmonela moc nemá šanci Kažodpádně ještě jsem fakt neviděla a neslyšela o salmonele z perníčkové polevy. Jinak dávám na buchtu polevu rumovou - což je cukr, rum, citronová šťáva a vlažná voda a ztuhne taky, ale rozhodně ne tak jako poleva z bílku. TAkže budeš-li perníčky skládat na sebe, za sebe nevěřím skoro, že by ty ozdoby neutrpěly Ty od Ötkera jsou fakt na prd - zkusili jsme to jeden rok a opravdu na větší zdobení je to propadák
|
daba+holčička |
|
(4.12.2011 19:46:07) ta od oetkera mi loni taky nefachčila, nechtělo se to pustit tuby a přilepit na perník dělám z citronové šťávy, moučkového cukru a škrobu, tak nějak od oka, to vydrželo dobře. Bílková je asi lepší, ale dítě jí bude začerstva lízat a to už se salmonely trochu bojím, když to zaschne, tak už je podle mě po ní.
|
|
|
|
|
|
|
Dalalmánek |
|
(27.10.2011 14:04:46) Jinou polevu jsem nikdy nepoužívala. Funguje to výborně, jen je potřeba cukr přidávat postupně a dlouho třít.
|
|
Lída. |
|
(27.10.2011 14:10:49) díky moc všem, třeba letos budou KONEČNĚ perníky měkké a nazdobené
|
|
štěpánkaa |
|
(27.10.2011 14:12:43) kamarádka mi poadila polevu - bílou čokoládovou, myslím, že jsem ji koupila v Lidlu. Vypadalo to trochu hůř než z bílkové, ale hlavně to jinak chutnalo (mě víc, mým dětem nechutnalo)
|
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(27.10.2011 14:15:11) Delala jsem minuly rok podle podobneho receptu, byly vyborne, delala sem nekolik davek .-). A tu polevu zkusim, ja se vajicka taky bojim. Jen sem to sypala kokosem nebo zdobila cokoladou. Ale za chvili dite povyroste a bude chtit pernicky zdobit, tak urcite zkusim .
|
|
zerat |
|
(27.10.2011 16:56:20) Lído, perníky chceš mít na Vánoce? No tak to ještě s pečením počkej Bohatě jim stačí na naležení 14 dní až 21 dní - víc riskuješ, že ztvrdnou. Ono totiž záleží jestli jsou to či ono perníky naležávací nebo nenaležávací Ale nekoukala jsem na odkaz - třeba je tam uvedené, že potřebují na naležení delší dobu
|
|
zerat |
|
(27.10.2011 17:10:23) Lído, tak jsem recept projela - holky se ještě ráchají ve vaně, tak byl čas Já mám tento řekla bych dle ingrediencí stejný recept už roky a roky jsem dle něj perníčky dělala se spokojeností, jak jsem šikovná, že nemusím nikde nic neležovat. ALE... pochvalovala jsem si je jen do loňska, kdy jsem sáhla zase po letech po těch, co potřebují naležet kvůli chaloupce - mají plnější perníkovou chuť... ale je fakt, že recept mám od staré paní Strážnické perníkářky, kde si sama vyrábím i vlastní koření... První se leží v lednici těsto klidně 1-30 dní a pak po upečení perníčky ideálně 14-21 dní a opravdu jsou bezkonkurenční,- nezkazíš-li těsto při vyvalování zapracováváním hodně mouky a nebo je neuděláš moc tenké...
|
Lída. |
|
(27.10.2011 18:59:49) zerat, zadělala jsem a uvidíme zítra :D Dítě chce ty kupované průběžně celý rok (ty klasické perníky z pouti - to je meta, které se snažím dosáhnout ), takže jestli budou pozítří sněděné, tak mi to fakt nevadí
Píší tam 160°C, používáte spodní pečení, nebo spodní a horní? S horkovzduchem moc dobré zkušenosti obecně nemám, takže o tom ani neuvažuju
|
zerat |
|
(28.10.2011 11:17:46) Na perníčky bych horkovzduch nedávala. Horkovzduch je určený na křupavé věci (vysušuje) a nebo třeba na pečení vánoček... takové to luxusní pečení, jak mě tu školil pan opravář Perníčky musíš vychytat, jak moc upéct, protože když je upečeš moc, tak budou tvrdé.
|
|
|
|
Lída. |
|
(29.10.2011 16:46:24) perníky jsou měkké, bezva :D Příště možná víc koření a nechat v troubě déle než osm minut, připadají mi moc světlé.
Jestli sem ještě někdo zabrousíte, jakou konzistenci má mít ta poleva? Vzala jsem poměr od toho Oetkera a bylo to marcipán, představovala jsem si to tekutější? Z téhle šly na talíři stavět vidličkou hrady
|
|
|