| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zpracování hrušek

 Celkem 21 názorů.
 neznámá 


Téma: Zpracování hrušek 

(28.10.2011 19:20:30)
Letos se jich urodilo dost. Nemáte nápad, jak se dají využít v kuchyni? Zavařovat je nechci.
Ještě mi tu přebývá mák, med, povidla a lískáče.


Kdyby někdo měl recept jak to zužitkovat, pokud možno vše v jednom receptu, něco jako pejskokočičí dort, bylo by to ideální. Zítra máme větší sešlost, potřebovala bych něco jedlého a jednoduchého, na plech, žádnou piplačku.

Děkuji
 Krakatice 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:25:43)
Recept bohužel neznám, ale jak vidím med, povidla a hrušky, tak hned mě napadly moravské koláče frgály~w~~R^
 Ivuljenka 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:41:15)
taky bych to viděla na frgály ~;)

případně udělat hrušková povidla, nebo nasušit

taky jsem kdysi dělala hruškový koláč, daly se tam hrušky na třetinky dokola. Nebylo to špatný,ale žádný terno to nebylo,takže recept už nemám...

Něco asi takového http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=27541
 anexa 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:51:40)
na frgály asi nebude mít tu správnou polevu nahoru. Co bublanina? Naše děcka ji milují a je rychlá
 Krakatice 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:02:56)
Polevu na frgály?

Co znám ty naše, hanácké, tak tam se dává drobenka.
 neznámá 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:50:17)
Jo, to je dobrý nápad. Mě napadl pouze závin, ale moc se mi do něj nechce, asi by byl mdlí.
Ještě vyzkoumat, jesli na frgály nejsou potřeba sušený hrušky. Dík.

K obědu je plánovaná husa, tak by to i ladilo.
 Ivuljenka 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:51:31)
na frgál se dává právě směs vyrobená ze sušených hrušek s badyánem... Ale stačí když ty hrušky den dopředu rozvaříš,okořeníš a uděláš takový falešná povidla...
 Ivuljenka 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:52:17)
Tohle je nejlepší recept na frgál,který jsem kdy dělala:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80085
 neznámá 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:55:59)
Dík, trochu hrušek rozvářím s kořením a něco málo suším na plotně. Jedno z toho půjde zítra na frgále.
 Krakatice 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:01:59)
éé, chtěla jsem napsat MÁK , ne med~f~


I když koláče s medem se možná taky dělají.
 Jana Z. 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:27:42)
Hrusky bych nasusila...~d~

(aspon u nas by se po nich zaprasilo..)
 neznámá 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:50:51)
Dík, to mě taky nenapadlo.~f~
 sarmi 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:30:21)
hrusky bych rozvarila na "marmeladu", na plech roztahla kynute testo, na to hrusky, posypat skorici a drobenkou ~;)~R^
 sarmi 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:32:31)
a ty liskace bych na to mozna soupla nasekane taky. mak, povidla a med bych tam nepletla.
 neznámá 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 19:56:22)
Dík, každý recept dobrý. Hrušek je letos opravdu dost.
 kosicek 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:11:58)
Skvělá je obyč zemlbába-žemlovka-klasicky, jak s jablkama-jelikož jsou hrušky hodně sladké, tak bez přidání cukru. Hrušky stačí jen pokrájet nožem, ale já měla i hodně rozpadající a s těma jsem nedělala vůbec nic-jen oloupala a odjádřila. Ale nedávala jsem tvaroh a tak dovnitř-bála jsem se, aby to nebylo přemokřené, poléval si kdo chtěl až upečené oslazeným bílým jogurtem, mňam.

A pak nakrájet dětem, ony, když je to nakrájené to zbaští natotata..
 Apačka Lapačka 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:19:23)
tak ta finta s jogurtem zní dost dobře! Osladila bych medem, mňam - někam si to musím uložit, díky!
 myšulka 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:30:33)
Jinak z hrušek /a nejen z nich/ je výborná dětská přesnídávka. Já ji dělám z jakéhokoliv ovoce, protože máme spotřebu tak 40 kousků měsíčně~t~
 neznámá 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 20:51:43)
To zní božsky, polité jogurtem, pocintané medem a posypané namletýma lískáčema.~w~
Dík ten jogurt je bezvadný nápad.
 Inka 
  • 

Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 21:45:56)

Hruškové vlnobití
3 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku olej
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky mleté skořice
1 dcl horké vody
2 hrnky hrušek / pokrájených na kostičky /
1/2 hrnku rozinek a drcených ořechů
2 hrnky polohr. mouky
1 prášek do pečiva
1 čokoládová poleva
ořechy na posypání Postup
Žloutky utřeme s cukrem, olejem,kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáme po částech.Vmícháme oloupané a na kostičky pokrájené hrušky, rozinky a ořechy.Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný sníh z bílků.Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a zvolna upečeme.Upečený moučník namažeme čokoládovou polevou a posypeme pomletými nebo drcenými ořechy.
Stáášně dobrý, normálně hrušky moc nemusím, ale tohle je skvělý

 Limai 


Re: Co s hruškama? 

(28.10.2011 22:35:52)
Hrušky rozdat.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.