neznámá |
|
(28.10.2011 19:20:30) Letos se jich urodilo dost. Nemáte nápad, jak se dají využít v kuchyni? Zavařovat je nechci. Ještě mi tu přebývá mák, med, povidla a lískáče.
Kdyby někdo měl recept jak to zužitkovat, pokud možno vše v jednom receptu, něco jako pejskokočičí dort, bylo by to ideální. Zítra máme větší sešlost, potřebovala bych něco jedlého a jednoduchého, na plech, žádnou piplačku.
Děkuji
|
Krakatice |
|
(28.10.2011 19:25:43) Recept bohužel neznám, ale jak vidím med, povidla a hrušky, tak hned mě napadly moravské koláče frgály
|
Ivuljenka |
|
(28.10.2011 19:41:15) taky bych to viděla na frgály
případně udělat hrušková povidla, nebo nasušit
taky jsem kdysi dělala hruškový koláč, daly se tam hrušky na třetinky dokola. Nebylo to špatný,ale žádný terno to nebylo,takže recept už nemám...
Něco asi takového http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=27541
|
anexa |
|
(28.10.2011 19:51:40) na frgály asi nebude mít tu správnou polevu nahoru. Co bublanina? Naše děcka ji milují a je rychlá
|
Krakatice |
|
(28.10.2011 20:02:56) Polevu na frgály?
Co znám ty naše, hanácké, tak tam se dává drobenka.
|
|
|
|
neznámá |
|
(28.10.2011 19:50:17) Jo, to je dobrý nápad. Mě napadl pouze závin, ale moc se mi do něj nechce, asi by byl mdlí. Ještě vyzkoumat, jesli na frgály nejsou potřeba sušený hrušky. Dík.
K obědu je plánovaná husa, tak by to i ladilo.
|
Ivuljenka |
|
(28.10.2011 19:51:31) na frgál se dává právě směs vyrobená ze sušených hrušek s badyánem... Ale stačí když ty hrušky den dopředu rozvaříš,okořeníš a uděláš takový falešná povidla...
|
Ivuljenka |
|
(28.10.2011 19:52:17) Tohle je nejlepší recept na frgál,který jsem kdy dělala: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=80085
|
neznámá |
|
(28.10.2011 20:55:59) Dík, trochu hrušek rozvářím s kořením a něco málo suším na plotně. Jedno z toho půjde zítra na frgále.
|
|
|
|
|
Krakatice |
|
(28.10.2011 20:01:59) éé, chtěla jsem napsat MÁK , ne med
I když koláče s medem se možná taky dělají.
|
|
|
Jana Z. |
|
(28.10.2011 19:27:42) Hrusky bych nasusila...
(aspon u nas by se po nich zaprasilo..)
|
neznámá |
|
(28.10.2011 19:50:51) Dík, to mě taky nenapadlo.
|
|
|
sarmi |
|
(28.10.2011 19:30:21) hrusky bych rozvarila na "marmeladu", na plech roztahla kynute testo, na to hrusky, posypat skorici a drobenkou
|
sarmi |
|
(28.10.2011 19:32:31) a ty liskace bych na to mozna soupla nasekane taky. mak, povidla a med bych tam nepletla.
|
|
|
neznámá |
|
(28.10.2011 19:56:22) Dík, každý recept dobrý. Hrušek je letos opravdu dost.
|
|
|