Matja |
|
(30.9.2011 12:42:00) Asi se pomalu, ale jistě blíží doba, kdy budeme muset vyměnit sporák, tak se snažím získat informace a doporučení. Nemáme plyn, takže mě zajímají pouze elektrické spotřebiče, vestavěná trouba a varná deska. Nevím, jestli koupit obyčejnou nebo indukci a co všechno chtít od trouby Vaříme i pečeme dost, takže využívat se určitě bude. Díky za rady a tipy.
|
DaVinci |
|
(30.9.2011 12:47:46) Já doporučím troubu s pyrolýzou. Od té doby, co mám, nemohu si vynachválit. Dále se mi osvědčil plnovýsuv roštu nebo plechu. Desku bych volila jednoznačně indukční. Možná to bude znamenat výměnu nádobí, ale je to komfortní a úsporné.
|
Matja |
|
(30.9.2011 12:52:52) A co to je ta pyrolýza? To jsem nikdy neslyšela. O indukci toho zatím moc nevím, asi jen to, že existuje Jaké má výhody? Výměna nádobí bude asi stejně potřeba, protože to současné už má za sebou dost let a dna už nejsou úplně rovná a už teď mám někdy problém s tím, že hrnce dobře nedoléhají. Vždycky takové pro nás už vysloužilé nádobí přesunujeme k rodičům na vaření na plynu a slouží další spoustu let
|
DaVinci |
|
(30.9.2011 13:58:50) Pyrolýza je systém samočištění trouby. Vnitřek se zahřeje na vysokou teplotu, takže to, co je na stěnách trouby napečené, se zpeče na prach, který jen vymeteš ven. Fakt pohoda. Kdo někdy drhnul troubu, ocení. Indukce má obrovskou výhodu v tom, že neohříváš tu plotýnku, ale přímo hrnec, který na ní stojí, můžeš jí regulovat podobně jako plyn, což normální elektrická neumí. Takže jak dosud platilo, že mistři kuchaři vaří pouze na plynu, tak to už neplatí
|
|
|
|
|