Senedra |
|
(18.9.2011 21:00:59) Doma mi přistál půlkilový sáček s mandlemi. Na Vánoce se mi je nechce skladovat, tak jsem si říkala, že bych je zkusila udělat a) pražené, ve slané krustě b) nasladko - jednou jsem je někde jedla na návštěvě, asi byly v karamelu se skořicí, paní domu vyprávěla, že úprava je velmi jednoduchá, ale nepamatuju si už přesně, jak to mělo být.
Máte někdo nějaký osvědčený recept, jak na ně?
|
Bouřka |
|
(18.9.2011 23:05:17) Obalené nasladko nevím. Já bych udělala marcipán neb ho miluju. Oloupat, nechat uschnout, velmi najemno rozmixovat či namlít (dle udělátka, co má člověk doma, může to být dost pakárna, mělo by to mít pastovitou konzistenci), přidat med a prohníst. Nebo dělám mandlové mléko.
|
|
lipoo |
|
(18.9.2011 23:16:37) sladké děláme normálně v "karamelu"-nasypu cukr a šoupnu do něho mandle...tak jak se to dělá na těch trzích-ale teda tak to nechutná,ale dá se to...a slané se normálně opraží a posolí
|
|
|